Artikel top billede

Foto: Lars Dalgaard var en glad mand, da SuccessFactors i 2007 buldrede ind på Nasdaq-børsen. Foto: Nasdaq.

SAP: Derfor køber vi dansker-styret virksomhed

Tyske SAP betaler med glæde kassen for SuccessFactors og selskabets danske direktør, Lars Dalgaard, der går en strålende fremtid i møde.

Læs også: SAP køber dansk-ejet firma for 19 milliarder kroner.

SAP's milliardopkøb af softwareselskabet SuccessFactors med danskeren Lars Dalgaard som storaktionær og fremadstormende direktør skal for alvor bringe det tyske gigantselskab ind på cloud-markedet.

Med købet sikrer SAP sig SuccessFactors meget populære, onlinebaserede HR-applikationer, ligesom SuccessFactors med 1.450 ansatte meget vel kan have så meget tyngde, at det vil kunne mærkes på hele SAP's samlede cloud-strategi.

SAP har nemlig i de seneste år haft vanskeligt ved at lægge sig fast på en klar cloud-strategi.

Det har blandt andet ført til, at selskabet trak den første udgave af den såkaldte BusinessByDesign-produktsuite tilbage for at indarbejde en række ændringer, da det først stod klart, at det kneb med indtjeningen på den første udgave.

Siden blev BusinessByDesign relanceret - denne gang med nyt fokus på både små og mellemstore virksomheder og divisioner i større virksomheder.

Ligeledes har SAP udviklet en serie af on-demand applikationer, der sigter mod specifikke funktioner i selskaberne , som for eksempel den endnu ikke lancerede HR-applikation 'CareerOnDemand,' der angiveligt ligner SuccessFactors produkter en hel del.

SuccessFactors forbliver et selvstændigt selskab under SAP's ledelse, hvor Lars Dalgaard bliver sat ind som øverste chef for hele SAP's cloud-strategi.

SAP ledes af en direktør-duo bestående af danske Jim Hagemann-Snabe og amerikanske Bill McDermott.

Et adrenalin-skud for SAP

"Købet af SuccessFactors er et adrenalin-skud for SAP's cloud-strategi," siger Bill McDermott.

"Vi mener, at Lars uden sammenligning er den bedste chef i hele cloud-markedet," siger Bill McDermott.

SAP har tidligere haft den store pengepung oppe i bestræbelserne på at bane sig vej ind på nye markeder.

Det skete i 2010, hvor selskabet købte mobilselskabet Sybase for en heftig overpris og dermed buldrede ind på det vigtige mobilmarked. Det kan du læse mere om her.

Læs også: SAP køber dansk-ejet firma for 19 milliarder kroner.

SuccessFactors kan noget, som SAP ikke kan

"Jeg har faktisk længe haft en fornemmelse af, at det samme ville ske på cloud-markedet, selv om vi selvfølgelig har haft fantastiske planer selv," siger Bill McDermott.

"Men det er klart, at SuccessFactors know-how om on-demand forretningen er helt anderledes. Vi kunne have opbygget vores egne produkter, men vi ønskede at nå frem til målet meget hurtigt," siger han om grunden til opkøbet.

SAP har ifølge ham været imponeret over SuccessFactors evne til både at vinde og levere store ordrer.

SuccessFactors har eksempelvis leveret mere end 400.000 'seats' i en storordre til Siemens, som er en af de hidtil største cloud-installationer på markedet.

Det er Lars Dalgaard helt enig i.

Store trafik-mængder er ingen problem

"Vi er i stand til at håndtere meget store trafik-mængder i kraft af den måde, som vi har opbygget vores software-arkitektur på," siger han.

Den måde, som SuccessFactors har designet sin software-arkitektur på, betyder, at selskabet er i stand til at holde hardware-omkostningerne langt nede, siger han.

Han fortæller til Computerworld News Service, at ideen er, at jo færre fysiske racks, der arbejdes med, jo mindre er den tid, som selskabet bruger på basale ting som skalering og drift, og jo mere kan selskabet fokusere på at udvikle bedre software.

Han får stor indflydelse i SAP, hvor stifter Hasso Plattner anbefaler, at han får plads i SAP's bestyrelse.

Den måske største udfordring bliver kulturforskellen. Lars Dalgaard er nemlig kendt for at bestemme meget i det topstyrede SuccessFactors, mens SAP -kulturen er lagt langt mere an på konsensus.

SAP-chef Bill McDermott er dog ikke i tvivl om, hvad der vil gælde i fremtiden.

"Når Lars tiltræder, vil han kigge på, hvad han synes om, og hvad han ikke synes om, og det bliver ham, der træffer beslutningerne," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere