Artikel top billede

Medarbejdernes USB-nøgler skaber ravage

Virksomheder mister fortrolige data som følge af forsvundne USB-nøgler. Ser her, hvor galt det står til.

Ny undersøgelse fra 10 europæiske lande slår fast, at det står skidt til med sikkerheden omkring USB-nøgler.

Mere end hver anden medarbejder (54 procent) har inden for de sidste to år oplevet tab af fortrolige eller følsomme data som følge af en forsvundet USB-nøgle.

"Der går sjældent en måned uden historier i pressen om 'fortrolige data tabt på USB-nøgle,' så vi håber, at resultaterne af vores undersøgelse kan fungere som en øjenåbner for europæiske virksomheder," udtaler Larry Ponemon, direktør, Ponemon Institute, som har gennemført undersøgelsen.

Mister meget ofte

Hele 63 procent af de adspurgte i undersøgelsen svarer, at "medarbejdere hele tiden eller meget ofte mister USB-nøgler uden at underrette de rette instanser."

På europæisk plan svarer 75 procent af de spurgte, at ansatte i deres virksomheder bruger USB-nøgler uden at have indhentet tilladelse.

I Danmark, Finland, Norge og Sverige kunne 30 procent af deltagerne bekræfte, at deres virksomheder lå inde med teknologi til at forhindre eller hurtigt opfange, hvis fortrolige data blev lagt ned på en USB-nøgle af uautoriserede personer.

Der er langt endnu

Undersøgelsen fra Ponemon Institute viser, at de fleste virksomheder i de nordiske lande stadig har langt endnu for at kunne imødegå farerne forbundet med brug af ikke-krypterede USB-nøgler:

Når man sammenligner landene er forståelsen for, og praksis omkring, USB-sikkerhed størst i Tyskland, hvor 62 procent svarer ja til, at deres virksomhed har en tilstrækkelig USB-sikkerhedspolitik, der forhindrer misbrug fra medarbejderne.

Modsat er England, Frankrig og Polen mest i risikogruppen som følge af medarbejdernes praksis.

Af de adspurgte svarer 85 procent i Frankrig og 83 procent i Polen, at medarbejderne bruger usb-nøgler uden at have indhentet tilladelse. Her kommer Danmark og resten af Norden ind på en tredjeplads med 77 procent.

Datasikkerheden er i bund

Undersøgelsen er bestilt af Kingston, som producerer hukommelsesprodukter, herunder USB-nøgler.
 
Sammenlagt har 2.942 it-medarbejdere med i gennemsnit knap 11 års erfaring inden for it eller it-sikkerhed i Danmark, Finland, Frankrig, Tyskland, Holland, Norge, Sverige, Schweiz, Polen og England deltaget i undersøgelsen.

Heraf er de 303 it-ansatte fra Danmark, Finland, Norge og Sverige.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere