Intet at spare ved at beholde gamle pc'er

Alt, hvad virksomhederne sparer ved at beholde computerudstyr et par år ekstra, sættes over styr i form af tabt produktivitet og nedetid, mener analysefirmaet Gartner. Dansk analytiker er lodret uenig.

Mange virksomheder har ud fra et økonomisk synspunkt valgt at forlænge levetiden på medarbejdernes pc'er, men det er en dårlig forretning, mener analysefirmaet Gartner.

At forlænge levetiden på en pc fra typisk tre til fire år eller mere betyder blot, at udgifterne flyttes fra investeringer i udstyr og software til indirekte omkostninger i form af faldende produktivitet og nedetid hos slutbrugerne, skriver firmaet i en ny rapport.

Gartner anbefaler derfor, at virksomhederne beholder pc'er til almindelige kontorbrugere i fire år og pc'er til de mest krævende brugere i blot tre år.

Det kun tilrådeligt, at brugere, der har faste opgaver og ikke har behov for at installere ny software løbende, beholder deres computer i fem år, lyder det fra analysefirmaet.

Uenig i konklusioner

I Danmark er direktøren for rådgivningsfirmaet Netplan, Torben Rune, dybt uenig i Gartners konklusioner.

Han kritiserer blandt andet, at behovet for at opgradere til et nyere operativsystem som følge af hyppige opdateringer af hardware ikke indgår i regnestykket.

- Netop omkostningerne til basis-programmel på pc'er udgør et stadig stigende beløb, samtidig med at nye liensregler fra Microsoft betyder, at operativsystem-licenserne ikke uden videre kan flyttes fra en maskine til en anden, siger Torben Rune til Erhvervsbladet.

Hans vurdering er, at jo længere tid man kan holde en pc kørende, jo bedre økonomi opnår man. Med til det billede hører, at nok falder priserne på hardware løbende, men til gengæld stiger udgifterne til software.

Desuden kræver det en masse mandetimer, hver gang virksomheden skifter til en ny platform og skal have tilpasset sine systemer til den, siger Torben Rune til Erhvervsbladet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere