Artikel top billede

Derfor er det så svært at fange malware-svindlere

Det er blevet meget svært at fange malware-svindlere, der er blevet rigtigt gode til med smarte kneb at gemme sig. Se her, hvordan de gør.

Læs også: Goddag: Må vi levere lidt malware-as-a-service? 
  
Computerworld News Service: Den moderne malware-udvikler og -distributør sælger ikke bare malware, men også "metoder til at holde det gemt og sørge for, at det ikke bliver opdaget."
 
Det mener Kevin McAleavey, der er medgrundlægger og chefarkitekt for KNOS Project i Albany, New York, som har brugt mere end et årti på at udvikle og researche antimalware-produkter.
 
De fleste anvender desuden den såkaldte 'Onion router', der lader brugerne køre deres forretning anonymt.

"Det eneste tidspunkt, hvor vi har en chance for at spore individerne bag det her, er, når de angiver hinanden," siger Kevin McAleavey.

Gemmer sig i bestemte lande

Det er ikke bare Onion-routeren, men også det faktum, at de opererer fra lande, hvor de er svære at få fat på - Letland, Litauen, Ukraine, Brasilien og andre lande - hvor Kevin McLeavey siger, at kontrollen er dårlig.

"Helt generelt så er der tale om intelligente mennesker, der ikke efterlader det store dataspor," forklarer han.

"De ved, hvordan man bruger proxier til at slette sine spor. Det er lykkedes for medarbejdere ved antivirus-virksomheder succesfuldt at overvåge den slags spor for så bare at måtte opleve, at de kriminelle rykker teltpælene op, lige inden myndighederne kommer."

'App store'-elementet ved forretningen svarer til en detektions-testservice, "hvor en hjemmeside accepterer uploads af pakket malware og tester det mod alle de kendte antivirus-maskiner med de seneste opdateringer, hvorefter den leverer en liste over, hvem der opdagede hvad. Så kan de gå tilbage og ændre koden og blive ved med at ændre den, indtil ingen kan spore den længere, og så bliver den udsendt."

Pierluigi Paganini fortæller, at Citadel, der er en videreudvikling af Zeus, tilbyder en simpel bot-builder og et bot-administrationspanel for knap 14.000 kroner plus 725 kroner i månedlig 'leje'.

Det tilbyder desuden et modul til knap 2.300 kroner, der "gør det muligt for botmasteren at tilmelde sig en service, der automatisk opdaterer bot-malwaren, så den kan komme omkring de seneste antivirussignaturer."
 

Læs også: Goddag: Må vi levere lidt malware-as-a-service?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere