Artikel top billede

(Foto: Morten Nevado)

CSC Danmark til 300 medarbejdere: I er sagt op

CSC har opsagt mere end 300 medarbejdere som følge af TDC's valg af ny leverandør. De bliver virksomheds-ovedraget 1. april.

Ledelsen hos it-giganten CSC har fredag informeret lidt mere end 300 ansatte med relation til TDC's systemer om, at de er opsagt fra deres stillinger hos CSC den 1. april i år og derefter bliver virksomhedsoverdraget til TCS.

Det fortæller faglig konsulent John Jørgensen hos fagforbundet Prosa. 

Han fortæller, at der teknisk set ikke er tale om en fyring, men en virksomhedsoverdragelse.

"Der er ingen tvivl om, at de på sigt vil blive fyret. Men teknisk set, så er det endnu ikke sket, fyringen kommer først efter den første i fjerde," siger han.

Det eneste, der kan afværge afskedigelserne, er ifølge den faglige konsulent, at TCS reelt ønsker at beskæftige medarbejderne efter den første april.

Intet er sikkert

Den faglige konsulent fortæller, at det indiske kæmpeselskab TCS nemlig ikke har pligt til at overtage medarbejderne. 

"De erhverver en opgave. Og der er nogle mennesker med. Og hvis de ikke skal bruge de mennesker, så skal TCS opsige med de regler og rettigheder, den enkelte medarbejder har," siger han.   

Afskedigelserne, der er en direkte konsekvens af TDC's fyring af CSC til fordel for det indiske kæmpefirma TCS (TATA Consultant Service), sker i ifølge reglerne om virksomhedsoverdragelse, fortæller John Jørgensen.  

"Vi har ikke fået nogen forsikringer om, at der er job i den anden ende. Det må vi tage som udtryk for, at der er en rigtig stor usikkerhed for, hvad der sker efter første i fjerde," siger han. 

"TDC gør det her, fordi deres it kan løftes billigere med indiske hænder. At det så koster 300 arbejdspladser, det er TDC ligeglade med," siger John Jørgensen. 

"TDC bidrager til at bringe know-how ud af landet i en periode, hvor der er brug for, at vi bevarede de arbejdspladser på danske hænder," fortsætter han.  

Derfor har han ingen forhåbninger om, at de mere end 300 CSC-ansatte får et job hos TATA TCS.  

Han fortæller, at CSC-medarbejdernes fremtid nu er op til TCS eller deres underleverandør.  

Ikke en fyring

Hos CSC bekræfter nordisk HR-direktør Charlotte Lundblad, at virksomheden i forbindelse med TDC's opsigelse af kontrakten følger reglerne om virksomhedsoverdragelse.

"Det er klart, at deres ansættelsesforhold hos CSC jo så må stoppe hos CSC. Men deres vilkår fortsætter som nu," siger hun. 

Det er ikke op til jer, hvorvidt medarbejderne har et arbejde efter 1. april. Det er TCS' ansvar ?

"Det er korrekt," siger hun. 

Hun ønsker ikke at be- eller afkræfte antallet af de omfattede medarbejdere på nuværende tidspunkt, fortæller hun Computerworld, på vej i bil til det næste medarbejdermøde fredag eftermiddag.
 
Hos TDC afviser presserådgiver Rasmus Avnskjold, at der er tale om afskedigelser af medarbejdere.

"Vi kan kun forholde os til fakta. Og fakta er, at der vil ske en virksomhedsoverdragelse per 1. april. Det er de 308 berørte medarbejdere blevet informeret om i dag, ligesom der frem mod 1. april vil være en proces, hvor der løbende orienteres om overdragelsen. Der er ikke nogen, der er blevet afskediget," siger han.

Usikkerhed blandt ansatte

Hos Prosa fortæller John Jørgensen, at fagforbundet arbejder på højtryk for på mail og telefon at besvare spørgsmål fra de berørte om, hvordan deres situation er. Eksempelvis i forhold til opsigelse og tryghedsaftaler.

"Vi fortventer, at CSC i takt med, at de får flere informationer også underretter medarbejderene, så snart der er nyt," siger John Jørgensen. 

Både ansatte i CSC Danmark og primært CSC-datterselskabet Consulting Group er ramt. 

Både Prosa, Dansk Magisterforbund, Ingeniørernes fagforbund IDA og HK er ifølge John Jørgensen omfattet.  

"Folk er jo naturligt bekymrede, fordi der på ingen måde er nogen svar på, hvad der sker efter første i fjerde," siger han. 

John Jørgensen fortæller, at Prosa på grund af dette arbejde ikke har noget overblik over, hvor mange af de omkring 300 medarbejdere, der er medlemmer hos Prosa. 

Mange ubesvarede spørgsmål

CSC har tidligere forklaret, hvordan den tabte kontrakt med TDC rammer virksomheden.

TCS har gennem deres danske PR-bureau oplyst, at de ikke har nogen kommentarer på nuværende tidspunkt.

Computerworld har forelagt firmaet følgende spørgsmål, men har altså ikke fået svar:

Hvor mange medarbejdere skal overtages af TCS?

Hvor skal de arbejde?

Hvad tager TCS for kontrakten? 

Hvem skal være underleverandør for TCS?

Opdateret: Artiklen er ændret klokken 17.50. Det er tidligere fremgået, at de omkring 300 CSC-medarbejdere er fyret. Det er ikke tilfældet. De er opsagt fra deres stilling hos CSC, bliver virksomhedsoverdraget og risikerer ifølge Prosa fyring.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere