Artikel top billede

Derfor er instant messaging god kommunikation

Det kan være svært at vælge, om man skal anvende e-mail, instant messaging eller SMS. Se her, hvad der taler for, at du vælger instant messaging.

Læs også:

Derfor skal du vælge email til al kommunikation.

Derfor bør du kommunikere med SMS.

Instant messaging eller IM er hurtig - deraf ordet "instant" eller på dansk "øjeblikkelig" direkte i navnet.

Metoden er særlig god til den interne kommunikation i en organisation, men er nok ikke det bedste valg til kommunikation med tredjeparter.

Fordele:
- Det er øjeblikkeligt. Hvis den person, man havde til hensigt at kommunikere med, er online, vil ens besked blive modtaget, så snart den er afsendt.

- Det er kortfattet. Instant messaging har det med at begrænse sig til en enkelt tanke eller sætning i stedet for at brede sig til et længere essay.

- Det er samtale på skrift. Instant messaging giver mulighed for umiddelbar tilbagemelding næsten som i en samtale, hvilket gør metoden oplagt til samarbejde i realtid.

Ulemper:
- Det kan være forstyrrende. Instant messages popper op på skærmen og giver måske endda sig selv til kende ved hjælp af en høj lyd, mens du måske er midt i noget andet.

Det er muligt at slå sådanne lyde fra, men så risikerer man helt at overse indkommende beskeder, hvilket modarbejder en af fordelene ved instant messaging.

- Det bruger proprietære teknologier. Kommunikation via instant messaging kræver, at begge parter har oprettet konti hos den samme instant messaging-service.

Der findes instant messaging-klienter, der understøtter flere samtidige instant messaging-services, men grundlæggende er det sådan, hvis din modtager bruger ICQ, så er du også nødt til at være logget ind på ICQ.

- Man er nødt til at logge ind. Hvis man ikke er logget ind på sin instant messaging-service, kan man ikke kommunikeres med.
- Man mister historien. Det er muligt at logge sin instant messaging-kommunikation, men hver udveksling kan være svært gennemskuelig i bakspejlet. Når man går tilbage i arkivet, er logningerne af instant messaging-udvekslinger ofte ikke meget værd.

Konklusion

Instant messaging gør det muligt for folk at kommunikere og samarbejde i realtid.

Selvom der også er problemer med phishing og malware på instant messaging, så er de ikke nær så udbredte, som det er tilfældet med e-mail.

Instant messaging er særligt velegnet til intern kommunikation i forbindelse med samarbejde i en organisation.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Derfor skal du vælge email til al kommunikation.

Derfor bør du kommunikere med SMS.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere