Artikel top billede

(Foto: Mikael Rieck freelance)

Microsoft tager konsekvensen af nye it-trends

Reportage: Det er nødvendigt at være lynhurtig på aftrækkeren, hvis man skal slå konkurrenterne, lyder det fra Microsoft. Reportage fra Convergence i USA netop nu.

Houston, Texas: Der er penge i Microsofts Dynamics-forretning, og det er der mange, der har opdaget.

I hvert fald afvikler Microsoft netop nu den største Convergence-konference nogensinde. På den helt udsolgte konference deltager op mod 10.000 kunder fra 270 virksomheder fra 50 lande.

Det bringer Convergence-konferencen op i samme kaliber som Microsofts allerstørste samlinger.

Store forventninger

Der er da også meget store forventninger til de dansk-udviklede Dynamics-produkter, der ifølge Microsoft for alvor er på vej ud af en ny vej.

"Vi står overfor en helt ny teknologisk æra, som vi har enorme forventninger til," siger Kevin Turner, der er driftsdirektør, COO, i Microsoft.

Denne nye æra bygger ifølge ham på dels den økonomiske krise, der skaber stort behov for ny og effektiviserende teknologi, den sociale revolution på internettet, data-eksplosionen, consumerization-bølgen, erkendelsen af at alle typer maskiner forbindes med hinanden samt den hastige udvikling inden for nye måder at interagere med maskinerne på.

Transformation

"Verden bliver mere og mere kompleks, og det øger kravene til hastighed og omstilling. Vi har en løsning til alle typer virksomheder. Dette er allerede nu et af de hurtigst voksende områder i Microsoft," siger Kevin Turner.

Den komplekse verden, som mange virksomheder befinder sig i, stiller store krav til både deres omstillings-parathed og deres brug af teknologierne, lyder ræsonnementet fra Microsoft.

De nye trends giver nemlig mulighed for at suge flere og flere data ind i beslutningsprocesserne, som bearbejdet på den rigtige måde kan gøre virksomhedslederne i bedre stand til at træffe rigtige beslutninger, lyder det.

Hastigheden og agiliteten har Microsoft taget til sig. Konkurrencen er benhård, og det gælder for alvor om ikke at blive sat bag af dansen af konkurrenterne, der innoverer på livet løs.

Det betyder blandt andet, at selskabet fremover vil øge antallet af opdateringer ganske betydeligt.

Fremover vil NAV-produkterne nemlig blive opdateret en gang årligt. Tidligere er der blevet udsendt nye versioner hvert tredje år, mens Dynamics CRM er blevet opdateret hvert halve år for bedre at kunne konkurrere med rivalerne som eksempelvis Salesforce.

"Hastighed er det vigtigste i vores business lige nu," siger Kevin Turner.

Ændrer ERP-løsningerne fundamentalt

Centralt i Dynamics-udviklingen står cloud'en. Det er ikke mange år siden, at Microsoft fastslog, at ERP ville blive noget af det sidste, som selskabet ville lægge ud i skyen.

Men sådan er det ikke længere. Til efteråret lancerer selskabet nemlig sine første cloud-baserede ERP-løsninger, nemlig Dynamics NAV samt den amerikanske pendant, Dynamics GP.

Microsoft har tidligere meldt ud, at også Dynamics AX og SL snart vil komme i cloud-versioner.

Selskabet mener, at de fleste it-afdelinger i fremtiden vil arbejde med en hybrid-løsning, der tæller både on-premise og cloud-systemer, der arbejder sammen.

For de nye cloud-løsninger i NAV 2013 gælder det, at det for første gang vil blive muligt at få adgang til ERP-systemerrne fra både SharePoint og browsere.

Ligeledes vil Windsows 8 brugergrænsefladen - den såkaldte touch metro - blive integreret i løsningen.

"Dynamics bliver et system, der flyder oven på alle Microsofts øvrige systemer og som kan integreres med Intunes, Office, Sharepoint, Exchange, Windows og Windows Phone og alle de andre, " siger Kirill Tatarinov, der er Microsofts øverste chef for Dynamics.

Spreder sig

Det ligger grundlæggende for Microsofts approach, at selskabet sigter efter adgang til samme data og samme brugeroplevelse uanset hvilket apparat, brugeren anvender. Her spiller metro-interfacet og Windows 8 en helt central rolle - også når det gælder Dynamics.

"Microsoft vil være det første selskab, der giver samme brugeroplevelse fra samtlige apparater - fra mobil over pc over tablet over spillekonsol over slate over bærbar og til tv'et," siger Kevin Turner.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere