Artikel top billede

Vi er knaldgode til sikkerhed - men det hjælper ikke

Websites er langt mindre sårbare end tidligere, men det hjælper alligevel ikke så meget på sikkerheds-niveauet.

Computerworld News Service: Antallet af sikkerhedshuller i koden bag verdens større websites falder fortsat, men erhvervslivet er langsom til at rette fejl, der kan udnyttes af hackere, som anvender mere og mere avancerede værktøjer, advarer sikkerhedsekspert.

Det gennemsnitlige antal nye alvorlige sårbarheder, der blev introduceret på websites af udviklerne, lå i 2011 på 128, mens det i 2010 var 230 og i 2009 var 480, oplyser Jeremiah Grossman, der er teknologichef hos WhiteHat Security, der specialiserer sig i at teste websites for sikkerhedshuller.

De pågældende sårbarheder er at finde i specialtilpasset websitekode og kan derfor ikke rettes ved at udrulle opdateringer fra for eksempel Microsoft eller Oracle, advarer Grossman.

Bliver hele tiden dygtigere

Det tager ifølge WhiteHat Securitys statistik gennemsnitligt en organisation 100 dage at rette omkring halvdelen af sine sårbarheder.

Risikoen er, at sikkerhedshuller, der ikke lukkes hurtigt, kan blive opdaget af hackere, hvilket kan resultere i højtprofilerede kompromitteringer, som eksempelvis de angreb, som Sony, analysefirmaet Stratfor Global Intelligence og AT&T er blevet ramt af.

Hackerne bliver hele tiden dygtigere.

De bruger en bredere vifte af improviserede værktøjer til at finde kodefejl på websites. "Angrebssiden bliver bedre hvert år," siger Grossman.

Sikkerhedsanalytikerne hos WhiteHat Security forsøger konstant at hacke websites tilhørende finansinstitutioner og andre store virksomheder - med deres tilladelse. Udviklerne hos disse virksomheder fortæller ikke WhiteHat, hvornår de udruller nye funktioner eller foretager andre ændringer.

WhiteHats opgave er at finde eksempelvis cross-site scripting-fejl og sårbarheder, der åbner for SQL-injektioner.

"Vi knuser konstant websites," fortæller Grossman. "Døgnet rundt arbejder vi ligesom LulzSec eller Anonymous. Vi stopper aldrig."

Det er op til de pågældende virksomheder, om de ønsker at løse problemerne, hvilket ofte indebærer, at der skal dedikeres en udvikler, som ellers sidder og arbejder på en ny funktion, som virksomheden har brug for at udrulle, siger Grossman.

Det er en satsning, om man vil rette eller ikke rette, for det er ikke til at sige, om sårbarheden nogensinde vil blive opdaget af en hacker, men det kan koste virksomheden dyrt, hvis den opdages.

"Så spørgsmålet er: "Tager man en udvikler af et projekt for at arbejde på en fejlrettelse, som man ved muligvis aldrig vil blive udnyttet, og som måske eller måske ikke vil koste virksomheden noget overhovedet?" påpeger Grossman.

Det bedste er fra begyndelsen at skrive god software med et skarpt øje til sikkerheden.

"Vi kommer jo ikke til at lave perfekt software, men vi kan blive i stand til at lave software, der økonomisk set er godt nok," lyder vurderingen fra Grossman.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere