Artikel top billede

Dansk direktør forlader Traen efter salg til svenskere

Traens danske direktør, Jakob H. Kraglund, forlader virksomheden i kølvandet på salget til svensk softwarehus, men kalder alligevel salget "en milepæl."

Læs også:

Dansk softwarehus solgt for en kvart milliard kroner

Direktør Jakob Kraglund er en lettet mand, efter at det i dag blev offentliggjort, at der er fundet en svensk køber til det danske ESDH-firma Traen.

Til en pris på en kvart milliard kroner er den kapitalfondsejede virksomhed blevet solgt til svenske Formpipe.

"Jeg er både glad og lettet, for det har været en vigtig milepæl for os at nå hertil. Det betyder, at der nu er sat punktum for DKA Capitals (tidligere Dansk Kapitalanlæg, red.) opgave med at restrukturere og skabe en virksomhed med gode resultater."

"Nu åbner vi op for en ny spændende fase sammen med Formpipe, så der er en meget vigtig milepæl," lyder det fra Traens direktør Jakob H. Kraglund.

"Vi er jo ejet af en kapitalfond, og derfor kommer det ikke som nogen overraskelse, at de ønsker at sælge virksomheden på et tidspunkt. Det, har de så vurderet, er nu," fortæller direktøren, der ikke ønsker at fortælle, hvor mange potentielle købere, der har været på banen.

Stopper ved årets udgang

Jakob Kraglund selv benytter lejligheden til at gå nye veje.

"Jeg har vurderet, at et ejerskifte også er et godt tidspunkt for mig at skifte spor på. Jeg har derfor indgået en aftale med Formpipe om at fortsætte året ud," siger han.

På spørgsmålet om, hvad han så skal bruge tiden på derefter, lyder det:

"Det ved jeg ikke, så vi får at se, hvad der kommer af muligheder. Men mon ikke det bliver en teknologivirksomhed med en ny spændende forretningsmæssig udfordring," lyder det fra Jakob Kraglund.

Bærer på gæld på 170 millioner

Efter store økonomiske problemer tilbage i 2008-2009 trådte kapitalfonden Dansk Kapitalanlæg ind som investor for at rette op på den kriseramte virksomhed, der især var plaget af et løbsk EU-projekt, som fulgte med i købet, da Traen tilbage i 2006 overtog Ementor-delen fra Topnordic (i dag Atea).

I regnskabet for 2011, hvor Traen præsterede et resultat før skat på små otte millioner kroner, fremgår det, at virksomheden har gæld for 170 millioner kroner.

Jakob H. Kraglund fortæller, at det svenske køb bliver finansieret ved en kapitaludvidelse, og ved at gælden i virksomheden bliver refinansieret.

Han mener, at de to selskaber passer som hånd i handske.

"Formpipe minder på mange måder om Traen. De er markedsledende inden for ECM (enterprise content management red.) i Sverige og er meget store inden for det offentlige."

"Tanken er, at vi etablerer en stor nordisk spiller, hvor vi samlet set bliver større, både medarbejdermæssigt, produktmæssigt og økonomisk, og hvor vi får en større investeringsevne," lyder det fra direktør Jakob Kraglund.

"Der er closing i juli, og når transaktionen er i hus, vil der trinvis blive gennemført en integration og lukket op for nye muligheder i begge markeder," fortæller han og tilføjer, at der derfor ikke kommer til at ske de store ændringer i første omgang.

Læs også:

Dansk softwarehus solgt for en kvart milliard kroner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere