Artikel top billede

Fiberfirmaer holder (igen) liv i konkurs-ramte kunder

Fiberselskaber skal nu igen holde liv i net til kunder hos en konkurs-ramt wimax-leverandør.

Elselskabernes fiberselskab, Nianet og leverandøren GlobalConnect skal nu igen holde liv i kunder fra en kuldsejlet Wimax-leverandør.

Denne gang skal selskaberne hjælpe kunder hos Skyline, der ellers i sidste uge gik konkurs.

For under et år siden stod GlobalConnect og Nianet i samme situation omkring Butlernetworks, der også gik konkurs.

Her måtte de to selskaber også holde gang i hjulene nogen tid efter konkursen.

"Vi er også leverandør til Skyline, så det er ærgerligt med konkursen. Men vi holder liv i det net vi leverer inden for en rimelig tidshorisont," siger administrerende direktør Rasmus Helmich fra Nianet.

Han forklarer, at en øjeblikkelig nedlukning vil genere Skylines slutkunder, hvilket Nianet gerne vil være med til at forhindre.

Også for fiberleverandøren GlobalConnect, der både leverede backbone til ButlerNetworks og Skyline, er der tale om en gentagelse af arbejdet med at få reddet stumperne ud af ilden.

"Det er klart, at i og med at vi har været leverandør, er vi nogle af dem, der kan være med i en løsning, så nettet kan blive drevet helt eller delvist videre. Hvordan den løsning bliver, kan jeg ikke svare på," fortæller GlobalConnects direktør Niels Zibrandtsen.

Sammenligner man med, hvordan det sidste år gik med at få ført ButlerNetworks videre, ser det dog ikke for lyst ud.

Her tilbød GlobalConnect, som ejer af ButlerNetworks infrastruktur, at overtage forretningen i kølvandet på konkursen.

Men selv om meldingen fra kurator i første omgang lød, at mulighederne for at køre forretningen videre så gode ud, faldt det hele alligevel i vasken.

Den største kreditor i boet, Amagerbanken, valgte nemlig at takke nej til det samlede købstilbud, hvilket betød, at kurator måtte splitte salget op i stumper.

Computerworld har for et stykke tid siden henvendt sig til kurator for at finde ud af, hvor mange penge, det er lykkedes at skaffe til kreditorerne. Men indtil videre uden resultat.

Problem for samfundet

Ifølge Niels Zibrandtsen er det ikke kun et problem for kunderne, at endnu en Wimax-leverandør nu må trække stikket.

"Det er den sidste leverandør på Wimax, der nu er væk. Det er et stort problem for Danmark, at der ikke er alternativ teknologi til rådighed, der kan skabe connectivitet på andre platforme. For det er det, der skaber innovation og alternative måder at kommunikere på," lyder det fra GlobalConnects direktør Niels Zibrandtsen.

Han tilføjer, at en stor del af Skylines kunder for eksempel var landmænd, der ikke kunne få ordentlige tjenester fra andre udbydere.

Han mener, at man fra politisk side bærer en del af ansvaret for det efterhånden golde danske landskab, når det kommer til alternativ teknologi.

"I og med at Telestyrelsen har valgt at tage penge for licenser, har økonomien været belastet. Branchen får det sværere, når du tager penge ud af telemarkedet," fortsætter Niels Zibrandtsen og tilføjer, at det som virksomhed naturligvis også gælder om at reagere hurtigt, når der kommer konkurrerende teknologier.

Godt alternativ væk

Også hos Nianet lyder samme toner. For Rasmus Helmich mener også ud fra en mere generel betragtning, at konkursen hos Wimax-firmaet er ærgerlig.

For i flere tilfælde er den trådløse løsning et godt alternativ.

"Det er hurtigt at etablere på remote sites, og nogle kunder ville kunne bruge teknologien til en fail over, som man kan slå over på, hvis der bliver gravet i jordforbindelserne," siger han.

Men med første Dansk Telecom, så Butlernetworks og nu Skyline, så er den mulighed så godt som død, konstaterer Rasmus Helmich.

"Økonomien har åbenbart ikke været til det. Så måske man skulle have været blevet på niche-området," fortæller han.

Både Butlernetworks og Skyline kæmpede og konkurrerede imod nye teknologier og var for så vidt gået i flæsket på både kobber og fiber-alternativerne.

Men de tabte altså alle med et brag. I dag flyttes en del private Skyline-kunder over til et TDC-ejet selskab.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere