Artikel top billede

Leap Motion vil revolutionere pc-styring

Et lille nystartet firma vil revolutionere betjeningen af pc'en med en lille boks, der lægges foran computeren og genkender dine bevægelser.

Snart kan du betjene din computer med dine fingre uden at røre ved tastatur, mus eller skærm. Det nystartede firma Leap Motion i San Francisco har udviklet en lille iPod-lignende boks, der placeres foran skærmen og skaber et slags usynligt interaktivt 3D-rum. Her bliver alle dine bevægelser registreret og konverteret til styresignaler.

Det minder om Microsofts Kinect, som både fås til Xbox 360 og pc'er, men Leap Motion hævder at firmaets teknologi er 200 gange mere præcis end andre systemer, som registrerer brugerens bevægelser. Nøjagtigheden skulle være helt ned til 1/100 millimeter.

Den lille boks er kun en del af tricket. Den anden del er en avanceret softwareplatform, der sørger for at du f.eks. kan klemme med fingrene for at zoome eller vifte med hånden for at bladre i browseren.

Ifølge CNET kommer det færdige produkt først til næste år og det skal koste omkring 70 dollar.

Leap Motion mener at teknologien blandt andet kan bruges til spil og til at underskrive dokumenter ved at skrive med en pen i luften.

Det ser ud til at Leap Motion har lært lektien fra Microsofts Kinect-lancering, hvor man i første omgang forsøgte at blokere for uautoriserede applikationer. Microsoft måtte til sidst bøje sig og støtte de mange Kinect-hackere, som fandt på nye og kreative måder at bruge teknologien.

Leap Motion vil invitere alle udviklere til at skabe deres egne applikationer med firmaets teknologi allerede fra begyndelsen og åbne en form for app store, hvor brugerne kan finde programmerne.

"Vi håber at der kommer programmer, som vil forandre verden og fundamentalt ændre, hvordan folk interagerer med deres operativsystem eller browser nettet ... Målet er at revolutionere, hvordan folk interagerer med computere og gøre det på samme måde, som det skete med musen, hvor transformationen ramte alle," siger firmachef Michael Buckwald til CNET.

Han fortæller at man allerede har modtaget mere end 1.000 henvendelser fra udviklere, og nu vil man udvælge de første, som kan gå i gang med at skabe applikationer til systemet.

Det grundlæggende gennembrud ligger i de algoritmer, der bruges til at registrere bevægelserne, forklarer han.

"Det er ikke sådan, at vi bruger en masse regnekraft eller noget hardware der lige er kommet på markedet. Det er faktisk et meget grundlæggende videnskabeligt gennembrud, som er nået efter fire-fem års forskning," siger Buckwald.

Firmaet, der tidligere har opereret i "stealth mode" under det mindre sexede navn Opuspec, har netop modtaget en frisk kapital-tilførsel på omkring 70 mio. kr. Pengene skal nu bruges til at færdigudvikle systemet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere