Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Skat-systemer forsinkes efter ballade hos CSC

To vigtige it-systemer hos Skat kommer først i luften fra tidligst midten af 2013 efter CSC-forsinkelse.

Læs også:

Skat afviser total-kaos i nyt nummerpladesystem

Skat: Forsinket CSC-system for konsekvenser for os

Ramt af bøvl: Skat udskyder flere it-projekter

Det stærkt forsinkede CSC-udviklede opkrævnings og betalingssystem til Skat, Debitormotor, betyder at to skattesystemer ved navn EFI og EKKO først kommer i luften i midten af 2013.

Det fortæller fagdirektør for it-projekter hos Skat, Kristian Vengsgaard.

Dermed sætter myndigheden nu et omtrentligt tidspunkt på en tidligere udmelding fra januar 2012, hvor det stod klart at EFI (Et fælles Inddrivelsessystem) og EKKO (Én Skattekonto) ville blive udskudt som en konsekvens af forsinkelser hos CSC.

EFI er et it-system som er central for den planlagte effektivisering af Skat og som derfor har stor forretningsmæssig værdi.

EKKO er mere kundemålrettet og har efterspurgte funktioner for virksomheder, der med systemet vil kunne håndtere skatter og afgifter på en måde, der minder om netbanken.

Nu bliver det så tidligst i midten af 2013 at systemerne kommer i luften, fortæller Kristian Vengsggaard, der ikke vil lægge skjul på, at udsættelsen kommer til at koste Skat penge. Hvor mange, vil han dog ikke ud med. Kun at det som udgangspunkt ikke bliver leverandørerne der får del i de ekstra penge.

"Udsættelsen påvirker selvfølgelig den samlede pris, fordi vi kommer til at bruge mere tid på at lave systemerne. Men vi har stadigvæk en rigtig god businesscase. Ellers ville vi ikke gå videre med det," siger Kristian Vengsgaard.

Kan blive yderligere forsinket

Imidlertid er det ikke sikkert at de to systemer rent faktisk kommer i drift i midten af 2013. Først til nytår er Skat klar med en konkret dato, som kan rykke sig i forhold til det udmeldte tidspunkt.

Ifølge Kristian Vengsgaard vil Skat nemlig gerne have til at gå systemerne ordentligt efter i kortene inden de bliver sat i drift.

"Det kan godt være at vi vælger at sige, at vi vil bruge noget mere tid, for at være helt sikre på at vi får den bedst mulige kvalitet når vi går i luften," siger fagdirektøren.

EFI er udviklet af KMD og Capgemini mens CSC har udviklet EKKO.og begge skulle oprindeligt have været sat i drift hos Skat i 2008. Senere blev systemerne udsat til 2012. Nu bliver det så midten af 2013. Omtrent.

"Det kan godt være at det bliver på den anden side af sommerferien, det kan også være at vi vælger at idriftsætte før sommerferien," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere