Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen

Skat: Forsinket CSC-projekt får konsekvenser for os

Problemerne med CSC-projektet Debitormotor får konsekvenser for Skat, der nu vender blikket mod sig selv.

Det er ikke kun CSC der bliver sat under skærpede vilkår hos Skat, efter at myndigheden har besluttet at fortsætte med it-giganten som leverandør af det forsinkedet it-system til betalinger og opkrævninger, Debitormotor. 

Skat sætter nemlig også sin egen projektstyring under lup på baggrund af erfaringerne.

Det fortæller Kristian Vengsgaard, der er fagtdirektør for it-projekter hos Skat.

"Det er et eftersyn af hele vores projektstyringsmodel i forhold til det set-up det var," siger han.

Kontrollerer interne procedurer

Det sker for at Skat kan være sikker på at have et tilstrækkeligt antal milepæle og den rigtige organisering, som fremdriften på projekter kan måles ud fra.

Desuden vil Skat undersøge, om man bruger den rigtige rapporteringsform, forklarer han.  

Skat har efter massive problemer med leverandøren CSC netop taget firmaet til nåde som leverandør, fordi det giver mindre bøvl at lade CSC gøre opkrævningssystemet færdigt.

CSC er dog på skærpede vilkår og samarbejdsforholdet har i en periode været så tilspidset, at Skat anklagede CSC for bevidst at føre myndigheden bag lyset.

Skatteminister vil undersøge Skat

Gennemsynet af Skats procedurer for it-udviklingsprojekter er sat i værk af Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF). Det fremgår af et aktstykke til Folketingets Finansudvalg.

"Hovedformålet er at vurdere, hvordan ministeriets performance kan forbedres og hvilke tiltag, der evt. kan iværksættes, så risikoen for fremtidige forsinkelser kan nedbringes. Derudover skal det bidrage til reviderede tidsplaner for alle større it-udviklingsprojekter i Skatteministeriet, samt reviderede business cases," skriver ministeren.

Undersøgelsen betyder ifølge Kristian Vengsgaard, blandt andet at rapporteringen i Debitormotor-projektet bliver gået efter i sømmene. 

"Sådan at vi får den forståelse for projektets fremgang, som er nødvendig og rigtig," siger han.

Læs også:

Skat erstatter forsinket CSC-system med nødløsning

Ramt af CSC-bøvl: Skat udskyder flere it-projekter

Skat efter tunge overvejelser: Vi beholder CSC

Sådan vil CSC redde kuldsejlet it-projekt hos Skat
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.