Artikel top billede

Skat afviser total-kaos i nyt nummerplade-system

Et længe ventet digitalt motorregister hos Skat giver problemer, men ikke totalt kaos, fortæller fagdirektør bag kæmpe-projektet. Det går fremad time for time, selv om danskerne også stod i kø i dag.

Læs også:

CSC: Derfor er Skats motorsystem forsinket

Endelig: Slut med at stå i kø på motorkontoret

Skat erstatter forsinket CSC-system med nødløsning

"Jeg har meget, meget svært ved at få øje på, at der er tale om totalt kaos, sådan som Ekstra Bladet kalder det. Vi har haft nogle problemstillinger, men at kalde det totalt kaos kan jeg ikke genkende."

Det siger fagdirektør for it-projekter hos Skat, Kristian Vengsgaard, efter at formiddagsavisen i de seneste dage har rapporteret om massive køer og problemer som følge af et nyt digitalt motorregister hos Skat.

It-systemet er længe ventet efter forsinkelser på et underliggende system fra CSC, og systemet blev onsdag endelig sat i drift med et vikar-system til betalinger og opkrævninger.

Men de første dage har som ventet givet en del problemer, som blandt andet har resulteret i køer i de fysiske skattecentre, indrømmer han. 

"Alle de ting, vi har haft problemer med i systemet i de første par dage, har sådan set virket i andre sammenhænge," siger Kristian Vengsgaard.

"Der er forhandlere, der har indregistreret biler og sat nummerplader på. Og der er også forhandlere, som af forskellige årsager har haft problemer med at gøre det," siger han.

Dermed er der ifølge fagdirektøren tale om et vekslende billede af kunder og samarbejdspartneres oplevelser af det nye system.

Forskellige slags fejl

Han fortæller, at udfordringerne er en kombination af tekniske problemer, og at fysiske nummerplader skal nå frem til forhandlere og synshaller, hvilket der har været problemer med.

Samtidig er det både tekniske fejl, menneskelige misforståelser og knas i logistikken vedrørende de rundsendte nummerplader, som opstår som følge af den store it-implementering.

"Vi er selvfølgelig ydmyge og kede af, at fejlene har været der, og at folk har stået forgæves i kø på skattecentrene," siger Kristian Vengsgaard.

Men du er villig til at skrue nummerpladerne af din egen bil i dag og prøve at se, hvad der sker, når du skal have et sæt nye plader?

"Hehe, ja, hvis jeg havde tid til at skrue nummerpladerne af, så kunne jeg da godt gøre det. Jeg ved, at der er forhandlere og synshaller, som har indregistreret rigtig mange biler i går. Og dagen i går var bedre end første dag, hvad angår køer med videre. Det går fremad time for time."

Fejl fra forskellige steder

Kristian Vengsgaard fortæller, at ikke alle fejl er hjemmehørende hos Skat, men hos nogle af samarbejdspartnerne i det indviklede set-up, som it-systemet udgør.

"Der kan ske fejl på begge sider. Men vi har et rigtig godt samarbejde og har måttet udrede nogle ting undervejs i samarbejdet," siger han.

Det er sket ved konkret at sammenligne, hvad systemet viser hos Skat og i eksempelvis et forsikringsselskab.

"Og hvem der så må rette i hvilken kode, er ikke så interessant. Det vigtige er, at vi i fællesskab får identificeret og løst problemerne så hurtigt som muligt," siger Kristian Vengsgaard.

Fortsat køer

Han fortæller, at status fredag er, at der stadig er problemer rundt omkring motorregisteret, som Skat kæmper med.

Overordnet kører omregistrering sammen med afmelding af køretøjer ret effektivt, mens nyregistreringer er mere udfordret, undtagen hos forhandlerne, hvor det kører fint.

"Så der er desværre også en masse mennesker, som kommer til at stå i kø i dag for at vente på at få behandlet deres sag," siger han.

Kan du sige noget om, hvilket bilmærke man skal vælge, hvis man skal have ny bil på søndag og have pladerne på med det samme?

"Hahaha, nej, det kan jeg ikke. Men en masse forhandlere kan sætte nummerplader på uden problemer. Og når vi er nået lidt længere frem, så er det da min klare forventning, at det vil køre hos alle forhandlere. For når det kan køre hos nogen, hvorfor skulle det så ikke kunne køre hos alle?"

Læs også:

CSC: Derfor er Skats motorsystem forsinket

Endelig: Slut med at stå i kø på motorkontoret

Skat erstatter forsinket CSC-system med nødløsning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere