Artikel top billede

Ramt af CSC-bøvl: Skat udskyder flere it-projekter

CSC-forsinkelse får nu Skat til at udskyde endnu to it-systemer.

Det er ikke blot et længe ventet digitalt motorregister til om- og indregistrering af motorkøretøjer, som står stand-by som følge af Skats forsinkede opkrævningssystem Debitormotor som it-giganten CSC skal levere.

Også flere andre it-systemer, som er afhængige af opkrævningssystemet, kan ikke sættes i drift må udskydes - igen. 

Det fremgår af et aktstykke som skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) for nylig har sendt til Folketingets Finansudvalg.
Skats plan er at bruge Debitormotor som opkrævnings- og betalingssystem på tværs af alle de services som myndigheden har overfor borgere og virksomheder. 

Tårer og glæde

Det rammer foreløbigt Skats it-systemer Én Skattekonto (EKKO) og Ét fælles inddrivelses-system (EFI), som altså ikke kan sættes i drift planmæssigt.

Hos Skat fortæller fagdirektør for it-projekter, Kristian Vengsgaard, at EFI og EKKO bliver forsinket på grund af bølgeeffekten fra CSC-systemet Debitormotor.   

"Kunderne til EFI vil ikke savne systemet, for de er under inddrivelse. Til gengæld er alle vores interessenter og vores egen organisation meget optaget af at få leveret løsningen," siger Krisitan Vengsgaard. 

EFI, der hele tiden har været i hænderne på KMD/Capgemini, er nemlig central for den planlagte effektivisering i Skat og har derfor stor forretningsmæssig værdi, fortæller han.   

Til gengæld er EKKO ifølge Kristian Vengsgaard en efterspurgt løsning fra virksomhederne, fordi de med systemet kan håndtere skatter og afgifter, nærmest som i en netbankløsning.

Gammelt problem

Systemerne har i årevis givet Skat store problemer og forsinkelser, hvilket for år tilbage fik Skat til at fyre IBM ud som leverandør af Debitormotor og EKKO. Skat bestilte således systemerne hos IBM i 2006 og de skulle have været i drift i december 2008.

Nu udsætter Skat så idriftsættelsen, der skulle ske i marts 2012, på ubestemt tid.

"Dog tidligst 2013," skriver ministeren til finansudvalget, der videre oplyser, at forsinkelserne skyldes "manglende leverancer fra leverandøren CSC."
 
Ministeren fortæller Folketingets Finansudvalg, at Skat i løbet af årets første måneder vil have en samlet plan for idriftsættelsen af EFI og EKKO.

"På grund af den indre sammenhæng projekterne i mellem påvirker de manglende leverancer hele Systemmoderniserings fase 2," skriver Thor Möger Pedersen. 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.