Artikel top billede

Telias offering manager, Rikke Heinstrup Vikkelsø, ser store muligheder i videokonferencer til erhvervslivet.

Telia på vej ind på nyt forretningsområde

It-virksomhederne Atea og Netdesign kan vente sig konkurrence fra den svenskejede telegigant, der træder ind på nyt område.

Læs også: Telia-direktør massefyrer - intet er helligt for os

Mens Telias mobilforretning længe har været under pres, er teleselskabet så småt begyndt at finde nye veje til at sikre sin fremtidige indtjening.

Telia har netop lanceret en ny videokonferenceløsning til erhvervslivet, og hermed tager Telia kampen op mod det TDC-ejede Netdesign og Kunøe-selskabet Atea, der hidtil har domineret på dette felt.

Målsætningen er klar: Telia forventer at sidde på 25 procent af det danske marked om halvandet år.

"Vi er de eneste på markedet, der kan levere et bundlet produkt, det vil sige alt fra access, service-cloud, support og videoudstyr i én pakke," bedyrer Telias offering manager, Rikke Heinstrup Vikkelsø.

Hun tilføjer, at hun ser det som en fordel, at det er det Telia-ejede selskab Cygate, der står for vedligeholdelse og drift af cloud-delen, hvilket alt andet lige forhøjer sikkerheden.

Et marked i vækst

Samtidig spår Telia markedet for videokonferencer til at være i blomstring.

"Der er en lang række trends i markedet, der øger virksomhedernes interesse for videokonferencer. Blandt andet betyder det øgede fokus på effektiviseringer og omkostningsstyring, at man ser på, hvordan man kan spare på rejseomkostningerne," fortæller Rikke Heinstrup Vikkelsø.

Hun tilføjer, at det øgede fokus på CSR (Corporate Social Responsibility) og dermed fokus på miljøhensyn som CO2-udslippet er en anden årsag til virksomhedernes ønske om at begrænse rejseaktiviteterne.

I første omgang forventer Telia, at videokonference-løsningen især er interessant for nordiske virksomheder samt virksomheder med mange lokationer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere