Artikel top billede

Her er de ansvarlige for de største it-trusler lige nu

Finland: It-kriminelle er slet ikke den største trussel mod din it-sikkerhed lige nu. De farligste ting kommer et helt andet sted fra.

Læs også:
Sikkerhedsfirma: Vi har tabt til super-malware

Indsigt: Sådan fungerer super-malwaren Flame

Finland: Stuxnet og Flame er eksempler på sikkerhedsbranchens største hovedpiner.

Fælles for de to digitale trusler er, at de er spionprogrammer, som er udviklet af nationalstater.

De har taget sikkerhedsfirmaerne årevis, at finde frem til eksempelvis Flame, fordi den er udviklet og kodet langt mere professionelt, end hvad man ellers ser fra traditionelle it-kriminelle.

"Spionprogrammer, der er udviklet af regeringer, er en sikkerhedstrussel, der vokser markant," fortæller Christian Fredrikson, administrerende direktør i det finske sikkerhedsfirma F-secure.

"I USA er der hundredevis af stillingsopslag fra regeringen, der leder efter programmører til deres cyber-program. Men det er en tendens, som man diskuterer i rigtig mange lande, herunder Danmark."

En ny krig

F-Secure-bossen peger på, at regeringerne både er bekymrede for angreb, men mange arbejder samtidig på en aggressiv strategi.

"Derfor er der ingen tvivl om, at det er en trussel som hele sikkerhedsbranchen må tage stilling til og arbejde imod."

"Når regeringerne udvikler programmer som Flame, er de utrolig veludviklede og derfor meget svære at opdage. Flame dækker sig blandt andet under Microsoft-certifikater, som vi normalt accepterer, og derfor tog det lang tid, før vi opdagede, at der var tale om et spionprogram," fortæller han.

Samtidig arbejder denne type programmer meget stille.

"De ligger bare i baggrunden, og når de er sluppet igennem bliver de usynlige for firmaer som os," siger Christian Fredrikson

Os mod dem

Sikkerhedsbranchen kan ikke se gennem fingre med et regeringsangreb, selv om det kan give mening i en efterforskning eller lignende situation.

"Vi må beskytte os mod alt. Det er ligegyldigt, om det kommer fra en kriminel organisation eller fra en regering. Gør vi ikke det, mister branchen brugernes tillid, og så graver vi vores egen grav," lyder det fra Christian Fredrikson.

"It-sikkerhed skal være neutral."

Læs også:
Sikkerhedsfirma: Vi har tabt til super-malware

Indsigt: Sådan fungerer super-malwaren Flame




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere