Artikel top billede

Nu går de kriminelle målrettet efter mindre virksomheder

Ny undersøgelse fra Symantec viser, at virksomheder med færre end 250 medarbejdere i langt højere grad end tidligere rammes af angreb fra cyber-kriminelle.

Små og mellemstore virksomheder (SMV) med færre end 250 medarbejdere står lige i skudlinjen, når Cyber-kriminelle angriber med vira, malware, trojanere og phishing-forsøg.

Sikkerhedsfirmaet Symantec, som hver måned offentliggør en rapport med de seneste tal på området, fortæller i juni måneds Symantec Intelligence Report, at 'Flavour of the Month' er SMV'er.

De store virksomheder med mere end 2.500 ansatte er fortsat de Cyber-kriminelles yndlingsmål, men i løbet af det sidste halve år er der sket et skift. Nu er mere end 36 procent af alle målrettede angreb rettet mod mindre virksomheder, hvilket ifølge rapporten er dobbelt så meget som ved udgangen af 2011.

Umiddelbart ser der ud til at være en sammenhæng mellem væksten i angreb på mindre og faldet i angreb på store virksomheder. Paul Wood, security intelligence manager hos Symantec, siger:

"Det ser ud som om, at der er en direkte sammenhæng mellem faldet i angreb på større virksomheder og stigningen i angrebene på de mindre virksomheder. Det ser faktisk ud som om, at de, der står bag angrebene, flytter deres ressourcer direkte fra en gruppe til en anden."

De mindres forsvarsværker

Ændringen kan være baseret på en opfattelse af, at det er lettere at trænge gennem mindre virksomheders forsvarsværker. Uden en dedikeret it-afdeling til at holde øje med angreb, kan en lille virksomhed uden at vide det være "et skridt på vejen" til at sprede ondsindet kode til sine større forretningspartnere.

Hvis eksempelvis en e-mail, der ser ud til at komme fra en bestemt og kendt persons e-mailadresse i virksomheden, i realiteten er en såkaldt spoofed adresse, så kan den mail blive videresendt til kontakter eller forretningspartnere i store relaterede virksomheder uden mistanke om, at der er noget galt.

Her hvad Wikipedia skriver om e-mail spoofing.

I øvrigt er det fortsat forsvarsindustrien, som topper, når det gælder Cyber-angreb, mens den kemiske branche, medicinal-industrien og produktions-virksomheder følger efter. Først længere nede af listen kommer it-branchen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere