Artikel top billede

SAP betaler Oracle 1,8 milliarder i erstatning

TomorrowNow-sagen har nu rundet et hjørne. SAP har indvilget i at betale Oracle mindst 1,86 milliarder kroner.

Computerworld News Service: SAP har indvilget i at betale Oracle 1,86 milliarder kroner i forbindelse med den tyverisag, som Oracle i 2007 indbragte mod SAP og dets tidligere datterselskab.

Sagen, der har kørt længe, drejer sig om ulovlig download af software og supportmateriale fra Oracle af SAP's daværende datterselskab TomorrowNow, som tilbød billigere support-services af Oracles software.

SAP har erkendt erstatningsansvar for handlinger udført af TomorrowNows ansatte og en amerikansk jury tilkendte i november 2010 Oracle en skadeserstatning på hele 7,92 milliarder kroner.

Denne skadeserstatning blev dog senere underkendt af en dommer, der kaldte den urimelig høj, og gav Oracle valget mellem at acceptere en erstatning på 1,66 milliarder kroner eller at forsøge at få fastsat et nyt beløb ved nye retsforhandlinger.

Oracle valgte at få sagen prøvet for retten igen, hvilket efter planen skulle ske 27. august.

I en fælles udtalelse torsdag oplyser Oracle og SAP, at parterne for at spare tid og penge på denne nye retssag er blevet enige om at foreslå en fastsættelse af denne skadeserstatning til 1,86 milliarder kroner.

Det betyder, at Oracle omgående kan appellere den kendelse, der afviste skadeserstatningen på 7,92 milliarder kroner, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Hvis nogen fremtidig kendelse resulterer i tildelingen af en skadeserstatning på under 1,86 milliarder kroner, så har SAP nu indvilget i at betale differencen.

SAP har i forvejen betalt Oracle 731 millioner kroner til advokatudgifter.

SAP "synes denne sag har varet længe nok," kommenterer en talsmand via e-mail. "Selvom vi mener, at 1,86 milliarder kroner er mere end en passende skadeserstatning, så indvilgede vi i at betale dette beløb for at bringe denne sag til en rimelig afslutning."

Oracle sagsøger også tredjeparts-supportleverandøren Rimini Street, som ledes af medstifter og tidligere direktør for TomorrowNow, Seth Ravin, med den begrundelse, at Rimini angiveligt skal have genoplivet TomorrowNows "korrupte forretningsmodel." Rimini Street fastholder, at selskabet ikke har gjort noget galt, men tværtimod handler i henhold til sine kunders kontraktmæssige rettigheder.

Softwareleverandører som Oracle og SAP er meget afhængige af deres kunders årlige betaling for support og softwareopdateringer, så de ønsker ikke at se markedet for tredjeparts-support vokse fra den beskedne størrelse, det har i dag.

Selvom selskaber som Rimini Street ikke kan tilbyde kunderne opgraderinger af softwaren, som kun er tilgængelig på lovlig vis via supportaftaler med leverandøren, så er der mange andre nyttige support-services, de kan tilbyde.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere