Artikel top billede

Det kommer Apples patentsejr over Samsung til at betyde

Samsungs store nederlag til Apple i storstilet patentsag får konsekvenser på flere måder. Se dem her.

Computerworld News Service: På en måde er dommen mod Samsung i patentsagen med Apple ikke så afgørende. Skadeserstatningen - i omegnen af seks milliarder kroner - er under halvdelen af, hvad Apple oprindeligt gik efter.

Og det er ikke et beløb, der kommer til at ruinere Samsung:

Den koreanske producent tjente næsten 27 milliarder kroner i det seneste juni-kvartal. Heraf kom 63 procent fra mobilforretningen.

Så dette erstatningsbeløb udgør cirka halvdelen af et enkelt kvartalsresultat fra selskabets mobilforretning. (Det kan dog nå at ændre sig: Dommeren har stadig mulighed for at tredoble beløbet af Apples tilkendte skadeserstatning.)

Ældre produkter

Herudover er det ud af de produkter, som ifølge juryens kendelse krænker Apples patenter, kun Nexus S 4G og T-Mobile Galaxy S II, der stadig er i handlen.

Samsungs andre aktuelle produkter skulle være på den sikre side på grund af designændringer efter Galaxy S II.

Disse ændringer blev sandsynligvis foretaget præventivt for netop at beskytte Samsung mod søgsmål som dette, som Apple indgav i april 2011.

Mange af de patentkrænkelser, som juryen refererede til i kendelsen fredag, drejer sig om elementer i brugergrænsefladen TouchWiz, der stort set ikke længere anvendes.

Tænk nyt eller få smæk

Det er ikke sikkert, at det sidste ord i sagen er sagt med kendelsen fredag, da Samsung har mulighed for at appellere.

Men selvom konsekvenserne for Samsung ikke er så store på kort sigt, så kan denne kendelse få drastiske konsekvenser på længere sigt.

For eksempel fastslår kendelsen ikke blot, at Samsung har krænket Apples patenter, men også at Apples patenter er retsgyldige.

Læs også: Dom: Samsung skal betale milliard-erstatning til Apple.

Derfor bør konkurrenter ryste i bukserne

Det bør fungere som en advarsel for Samsung og andre producenter af smartphones: Hold jer væk fra alt, der tilnærmelsesvis ligner et Apple-design.

"Apple har allerede leveret et stærkt budskab ved ikke blot at gå efter Samsung," siger brancheanalytiker Tim Bajarin.

"Samsung og andre producenter er som minimum nødt til at tænke sig om en ekstra gang med hensyn til ting som ikoner og andre designelementer. Google må være meget bekymret på grund af denne kendelse."

Design skal gåes efter i sømmene

Analytiker Michael Gartenberg fra Gartner har en lignende pointe i et tweet efter kendelsen:

"Det vil få større konsekvenser for andre producenter, der efter denne kendelse vil være nødt til at gå deres design grundigt efter i sømmene," skriver han.

Det kan dog vise sig at være til fordel for kunderne: Det betyder nemlig, at producenterne bliver tvunget til at innovere om ikke andet så for at undgå at blive sagsøgt af Apple.

"Forhåbentlig vinder forbrugerne i det lange løb," siger Bajarin. "For verdens Samsunger og HTC'er vil være nødt til at blive mere kreative."

"At Apples patentrettigheder håndhæves, vil tvinge industrien til at innovere og differentiere," stemmer Gartenberg i.

"Det er ikke nogen dårlig ting."

Læs også: Dom: Samsung skal betale milliard-erstatning til Apple.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere