Artikel top billede

Forhandlere af lønpakker kæmper for livet

En række it-forhandlere, der var specialister i at sælge it-udstyr via lønpakker baseret på den nu afskaffede multimedieskat, er enten væk eller har sadlet om.

Forhandleren Flexpay har lukket og slukket og overdraget kunderne til forsikringsmægleren Willis.

"Jeg kan ikke se nogen fremtid i flexbenefit-branchen," siger den afgående direktør for Flexpay, Leif Andreasen.

Flexbenefit-branchen har specielieret sig i ordninger, hvor medarbejdere kunne købe it gennem deres arbejdsgivere med skattefordel. Men med afskaffelsen af multimedieskatten er fidusen og forretnings­ideen forsvundet.

"Det er klart, at de, der har fokuseret ensidigt på disse løsninger, er blevet hårdt ramt," konstaterer IDC-analytiker Anders Elbak.

Opslugt af gigant

Spillere som Flexpay og konkurrenten Flexbenefit hører til den kategori. De er begge blevet opslugt af den internationale forsikringsmægler Willis, der udelukkende har salg af it via bruttolønsordninger som en del af deres repertoire.

Læs
mere:


Atea, den nok største udbyder af flexbenefit-løsningerne, er også blevet ramt hårdt og har i dag vendt den del af forretningen helt om.

Atea sælger mobil-løsninger, hvor Ateas systemer gør det muligt for kunderne at tilbyde deres ansatte, at de ved selv at spytte penge i kassen kan opgradere deres mobiltelefoner til eksempelvis en iPhone.

Søren Jensen, direktør for Atea, håber, at samme model med tiden vil kunne bruges til pc-salg.

Næsten samme model betragter Comenxa som vejen frem. Selskabet fik i 2011 et underskud på 13 millioner kroner.

Direktør Anne Dorthe Jensen er dog overbevist om, at den software, som selskabet har udviklet, er vejen til overskud. Softwaren bruges blandt andet også til mobilordninger, der ligner Ateas.

"Vi er meget fokuserede på at sælge administration via vores software: For os er det nu administrationen, der er interessant. Ikke hardwaresalget," siger hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere