Artikel top billede

"Jeg kan ikke se, at markedet for personalegoder bliver lønsomt inden for nær fremtid. I hvert fald ikke for firmaer af min størrelse," siger Flexpays afgående direktør, Leif Andreasen.

Flexpay-direktør går på efterløn

For veteranen Leif Andreasen er eventyret slut. Han har afviklet forhandleren Flexpay og går selv på efterløn.

Leif Andreasen har været med hele vejen. Han var direktør for den svenske hjemme-pc-specialist Nicator i Danmark. Da det sluttede, overtog han firmaet og i de seneste par år har han gennem under navnet Flexpay solgt it-udstyr gennem personaleordninger, der hovedsageligt var baseret på multimedieskatten.

Men da Folketinget vedtog at afskaffe multimedieskatten, var det 'game over' for Leif Andreasen. Han har valgt at lukke aktiviteterne og sælge kunderne videre til forsikringsmægleren Willis.

"Vi må bare erkende, at lovgivningen har ødelagt det her område," siger Leif Andreasen, som samtidig mener, at når det ikke længere er muligt at købe it-udstyr med skattefordel, er indtjeningsmulighederne simpelthen væk.

"Du kan ikke leve af at sælge massage. Jeg har solgt firmaet til en virksomhed, som er god til administration og har nogle andre strenge at spille på," siger Leif Andreasen, som er lidt vemodig og en smule bitter over måden, Folketinget afskaffede multimedieskatten på.

Har valgt at trække på skuldrene

Personligt har lukningen af Flexpay været en bekostelig affære for Leif Andreasen.

"Jeg har valgt at lukke ned på en pæn måde i stedet for bare at dreje nøglen om. Det er sindssygt irriterende, når man går ind og laver sådanne ændringer. Dem inde på Borgen kunne have gjort det meget mere intelligent,end bare at rulle det tilbage til en lovgivning, der stammer fra Ole Stavads tid som skatteminister," siger han og fortsætter:

"Da politikerne i sin tid indførte multimedieskatten, havde jeg nulindkomst i 10 måneder, inden kunderne kom tilbage. Dengang valgte jeg at beholde mine medarbejdere. Det blev rigtig dyrt. Jeg kan ikke lave den øvelse en gang til. Det har jeg ikke fem millioner kroner til. Derfor er det slut nu."

Leif Andreasen har derfor valgt at trække på skuldrene og gå på efterløn.

"Nu må jeg jo så nyde livet, som man siger. Men ærgerligt er det da," slutter han af.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere