Artikel top billede

Topchef: Sådan skal CSC Danmark komme på sporet igen

Interview: CSC har ikke præsteret godt nok, indrømmer topchef overfor investorerne. Derfor vil han vende firmaet med stor omstruktureringsplan. Se her hvordan.

Læs også:
Dansk CSC-regnskab: Næsten en milliard i underskud

Det er ingen hemmelighed, at det går dårlig for it-giganten CSC, der forleden offentliggjorde et regnskab på en lille milliard kroner i underskud herhjemme.

Firmaets nye topchef, Mike Lawrie, præsenterede derfor i sidste uge en omstruktureringsplan, der i løbet af de næste tre til fem år skal vende lykken for it-giganten.

Det skete på firmaets investordag, hvor ledelsen havde indbudt aktionærerne til at høre om planene for fremtiden.

Og det er nyheder, der må formodes at interessere aktionærerne, som i øjeblikket får blot cirka 3,5 kroner i udbytte for hver af deres aktier.

Med omstruktureringen vil Mike Lawrie nemlig sikre, at investorerne når op på mindst 30 kroner i løbet af perioden.

Har fundet årsager til problemer

"Der er ingen tvivl om, at firmaets seneste økonomiske præstation ikke har levet op til vores aktiver. Vi har helt sikkert ikke præsteret som vi burde. Det anderkender vi", sagde Mike Lawrie.

Men han mener, at der er gode muligheder for at fikse problemet i løbet af de næste tre til fem år med en omfattende omstruktureringsplan.

"Vi mener, at vi i løbet af de sidste måneder har fået en ret godt fat i, hvad årsagerne til de dårlige resultater har været," sagde han og pegede samtidig på, at ledelsen ikke har siddet på hænderne, men allerede er gået i gang med planen.

Reduktioner og disciplin 

For det første skal CSC ifølge topchefen ind på de områder, hvor der er bedre indtjening end i dag, for markedet har ændret sig i de sidste 10 år, sagde han.

"Fundamentet bygger på at få vores omkostningsstruktur gjort rigtig, at reducere vores kapitalkrav dramatisk, en meget bedre disciplin omkring kontraktforhandlinger og leveringer," sagde han.

Samtidig skal disciplinen skærpes omkring levering af serviceydelser, gennemsigtigheden skal øges ved at genopbygge firmaets finansielle og personalemæssige afdelinger ved at hente de rigtige mennesker ind i virksomheden, som kan rationalisere CSC.

Flere hyldevarer

Mike Lawrie slog også fast, at firmaet skal rationalisere antallet af varer på hylderne.

Han fremhævede, at CSC eksempelvis har mere end 2.000 tilpassede produkter i øjeblikket, hvilket udgør 70 procent af salget mod 30 procent standardiserede.

"Den grad af tilpasning leder til meget høje omkostninger, lavere marginer og gør det meget svært at udvikle. Derfor vil vi reducere de 2.000 produkter til noget, der nærmere er et par hundrede," sagde han, og fortalte, at han samtidig vil have vendt forholdstallet mellem de tilpassede og standardiserede produkter.

For mange chefer

Topchefen gjorde det også klart for investorerne, at han ser et sparepotentiale på op mod 11 milliarder kroner, som kan realiseres i løbet af de tre til fem år hvor omstrukturerings-planen løber.

Det skal ske ved at reducere firmaets anskaffelsesomkostninger og firmaets organisatoriske opbygning.

"For eksempel er der 12 ledelseslag mellem en kunde og mig. Jeg synes, at det er temmelig meget tilsyn i forhold til, hvad vores forretningsområde er," sagde Mike Lawrie til aktionærerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere