Artikel top billede

Dansk CSC-regnskab: Næsten en milliard i underskud

Det danske regnskab for CSC afslører et dundrende underskud.

Læs også: 
CSC's nye topchef: Jeg er en problemknuser


Ny topchef i CSC Danmark: Her er min plan

Minus 968.200.000 kroner.

Sådan lyder årets resultat for CSC i Danmark i et netop aflagt regnskab for 2011/2012.

"Årets resultat må betegnes som utilfredsstillende," står der i ledelsesberetningen.

Heri fremgår det også, at det store underskud skyldes en stribe forskellige forhold i datterselskaber.

Alene Polsag-skandalen har med medført et tab på 107 millioner kroner før skat.

"Negativt resultat før skat i datterselskabet CSC Consultning Group A/S på 178,0 millioner kroner eksklusiv omkostninger til restruktering, der primært kan henføres til den afviklede TDC kontrakt", står der i regnskabet.

Konflikt og fyringer

I rækken af underskudsforhold nævnes også arbejdsmarkedskonflikten, som CSC har været igennem. Den "har medført omkostninger til underleverandører, konfliktmæglere m.v."

Ligesom der  til "restruktering af arbejdsstyrken" er afsat 239,4 millioner kroner, hvor det i øvrigt fremgår, at tilpasningerne har påvirket 488 ansatte i de tre nordiske lande.

Derudover har CSC lavet "værdireguleringer på anlægsaktiver og kontraktomkostninger" for 118 millioner kroner.

"Negative justeringer på fast pris udviklingsaftaler for fremmed regning med 284 mio. kr. indregnet efter produktionsmetoden," står der i regnskabet for CSC Computer Sciences A/S.

Underskud på underskud

Af regnskabet fremgår det videre, at CSC Norge AS og CSC Sverige AB er blevet indlemmet i det danske regnskab for CSC Computer Sciences, der altså også tæller de danske datterselskaber.

Selskabet havde sidste år et underskud på 363,8 millioner kroner. I år er egenkapitalen på 200 millioner kroner.

Andet CSC-regnskab også blodrødt

Hos CSC vil man hellere se på tallene hos et andet CSC-selskab, nemlig CSC Danmark A/S, der også netop har aflagt regnskab.

Imidlertid er tallene meget lig tallene hos CSC Computer Sciences A/S.

Således fremgår af dette årsregnskab at omsætninger på 1,6 milliarder kroner, hvilket er en tilbagegang på små 10 procent i forhold til året før.

Samtidig viser årets resultat et underskud på 894 millioner kroner. Ydermere har CSC Datalab og CSC Consultning Group begge tabt deres egenkapital.

Antallet af ansatte er faldet til 1224 fra 1332, fremgår det af dette regnskab.

CSC forklarer at årsrapporten fra CSC Danmark A/S for 2011/12 er "præget af udgifterne til omstruktureringer, og tab af nogle få, men vigtige kontrakter." 

Underskuddet skyldes således først og fremmest udgifter til flere engangsposter, som er meget lig dem beskrevet i regnskabet for CSC Computer Sciences A/S.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere