Artikel top billede

Sådan ser danske it-giganter på ny indisk trussel

Ny indisk it-kæmpe er på vej ind i Danmark. Læs hvordan IBM, NNIT og CSC reagerer.

Landets største spillere på it-service området frygter ikke indtoget fra den indiske it-kæmpe TATA TSC i Danmark.

Således ryster hverken IBM, NNIT eller CSC i bukserne. Sidst nævnte har ellers lige fået hugget storkunden TDC af netop TATA.

Fælles for leverandørerne er imidlertid at de mener, at konkurrencen i forvejen er hård, men de føler sig alle godt rustet.

"Det er min opfattelse, at konkurrence på markedet for IT-services i Danmark i forvejen er intens. IBM er dog en solid spiller i kraft af vores mangeårige lokale tilstedeværelse og adgangen til globale ressourcer," udtaler direktør Henrik Bodskov fra IBM Danmark.  

"Jeg mener derfor, at vi er godt positioneret til at imødegå endnu en spiller på området," siger han.
 
NNIT: Vi må altid yde vores bedste  
Heller ikke hos NNIT sidder nerverne til syneladende uden på tøjet.
 
Føler I jer truet af Tata TCS, der er stormet ind i på markedet med TDC-ordren til milliarder i foråret?

"Det danske marked for it-services har længe været præget af intens konkurrence, og vi oplever løbende, at nogle leverandører falder ud og nye kommer til - som nu Tata Consultancy Services," udtaler salgsdirektør Michael Bjerregaard fra NNIT.

Han understeger at NNIT altid har den største respekt for konkurrenter, om de så er globale eller lokale, nye eller gamle kendinge.

"Og uanset hvordan den aktuelle konkurrencesituation lige ser ud i år, så er konklusionen altid den samme: Vi skal gøre vores yderste for at levere den bedste kvalitet til den rigtige pris for at få succes hos kunderne - både nye og eksisterende," lyder det.

CSC-fokus på interne forhold

Endelig peger CSC-pressechef Kim Ege Møller også på, at der er "sund konkurrence" på det danske og nordiske marked - ikke kun blandt de større, kendte og veletablerede it-leverandører, men også fra nye virksomheder, der kommer til.

"Hos CSC er vi først og fremmest stærkt fokuserede på at udvikle vores egne leverancemodeller, løsninger og produkter, så de matcher vores kunders behov med hensyn til funktionalitet, service og pris."

"Kun derved kan vi sikre, at vi leverer de bedste resultater til den del af markedet vi er rettet mod, ikke kun i Danmark, men globalt," lyder det fra ham.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere