Artikel top billede

Frokost-ordning sender KMD i Arbejdsretten

Fagforeningen HK hiver KMD i Arbejdsretten på grund ballade om frokosten.

Der er udbrudt mad-krig mellem HK og ledelsen hos KMD.

I hvert fald trækker HK/Privat nu det store it-selskab KMD og søsterselskabet KMD BPO i Arbejdsretten.

Det oplyser fagforeningen i en pressemeddelelse.

Baggrunden er, at HK-medlemmer i KMD BPO er blevet frataget deres betalte spisepause.

KMD BPO blev på papiret udskilt fra KMD som et selvstændigt selskab.

Svarer til lønnedgang på 6,67 procent

Kort efter opsagde KMD BPO lokalaftalen med den betalte spisepause, oplyser fagforeningen.

Den betalte frokostaftale, der er blevet taget fra medarbejderne, svarer til en lønnedgang på 6,67 procent for medarbejderne, uden de går ned i tid eller får kompensation på andre måder, hedder det videre.

"Er der reelt tale om, at KMD laver en opsplitning på papiret for at kunne skære i medarbejdernes løn- og arbejdsvilkår? Det har vi grund til at frygte, og derfor tager vi sagen til Arbejdsretten," udtaler faglig sekretær i HK/Privat, Kim Jung Olsen.

KMD og KMD BPO blev splittet op i to den 1. juli 2011.

Kort efter udskillelsen opsagde KMD BPO lokalaftalen om betalt spisepause. Meget tyder dog på, at der kun er tale om en opsplitning i to selvstændige selskaber på papiret, da stort set intet er ændret, lyder beskyldningen fra HK.

Medarbejderne har stadig samme ejer, samme ledere, samme telefonnumre, samme intranet, samme lokaler, samme indgang som før udskillelsen og samme kantine, ifølge fagforeningen.

Fagforening: Politisk problem
Den mest mærkbare forskel er, at en medarbejder fra KMD BPO selv skal betale sin spisepause, mens kollegaen fra KMD, der sidder ved siden af i kantinen, får betalt spisepause, lyder kritikken.

"Hvis virksomheder kan opsplitte sig fiktivt på papiret med markante forringelser af medarbejdernes løn- og arbejdsvilkår til følge, er det et politisk problem, der må gøres noget ved," siger Kim Jung Olsen.

Ifølge HK var cirka 250 medarbejdere omfattet af udskillelsen.

HK peger desuden på en artikel i Computerworld fra 2010 med KMD-direktør Lars Monrad-Gylling, der omtaler spisepausen.

"Der er altså ikke tale om en lønnedgang på hverken 15 eller 20 procent. Der er tale om, at de fremover skal betale deres egen frokostpause," udtalte Lars Monrad-Gylling dengang.

Læs kommentar fra KMD senere på Computerworld.dk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere