Artikel top billede

Tech Data: Fornuftigt at IBM skærer i antallet af danske distributører

Fravalget af Also Actebis som distributør vil styrke IBM, mener Tech Data-direktør.

IBM's fravalg af Also Actebis på det danske marked skærper producentens profil og gør det nemmere for de tilbageværende distributører at markere sig på markedet. Det mener chefen for Tech Datas enterprise-forretning (Azlan), Thomas Christensen.

Fra 1. april går IBM fra fire til tre distributører i Danmark. Det er gået ud over Also Actebis, som er blevet fravalgt til fordel for de tre konkurrenter Arrow ECS, svenske Pedab og Tech Data.

"Vi fokuserer meget på tilvalget af os og ikke så meget på fravalget af Also Actebis, og vi er rigtig glade for at være med i IBM's fremtidige setup for SMB-markedet. IBM har forholdt sig til, hvilken profil de gerne ville have i markedet. Jeg tror, det er udtryk for, at man vil samarbejde med færre større spillere, og det giver en klarere profil for de enkelte distributører, som så kan dække de forskellige dele af markedet," siger Thomas Christensen.

Han peger på, at de tre fremtidige distributører supplerer hinanden med Arrow ECS, der retter sig mod den øverste ende af IBM's enterprise-marked, Pedab som specialist på software-delen og Tech Data som volumen-distributør med speciale i mid-market og SMB-forhandlere.

Thomas Christensen mener, at det også har spillet en rolle for IBM, at Tech Data på europæisk plan er den største value add-distributør.

"Det tror jeg også, IBM har skelet til, da valgte at satse på os. Så ser man det med europæiske briller, giver IBM's valg meget god mening," siger han.

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere