Sådan opgraderer du nemt til mere ram

Hvorfor ikke give din pc lidt mere ram, så den bliver hurtigere i optrækket? Her er en hurtig guide til Windows 7, der gør din opgradering nem.

Sådan opgraderer du nemt til flere ram

Det er virkelig nemt at opgradere ram i en pc, og du er ret godt forberedt, hvis du har prøvet at stikke en brødskive i en toastmaskine. 

Modsat opgradering af harddisk - som vi har gennemgået her - kræver det ikke, at du roder med opsætning i BIOS og andre svedfremkaldende manøvrer.

I princippet gælder det blot om at klikke en ramklods fast i bundkortet på din computer. I dag kan du ikke engang vende klodsen forkert.

Det kunne man tidligere, og et redaktionsmedlem kom engang utilsigtet til at aflive sin pc, da han efter en våd bytur fik den mærkværdige idé at overclocke sin pc klokken fem om morgenen og placerede sin ramklods forkert (ja, det er lidt nørdet, men sådan er det, når man må gå alene hjem).

Men det er en helt anden historie - tilbage til ram.

Windows-version afgørende

I dag er ram ikke længere sin vægt værd i guld, og du kan få hele 24 gigabyte til under 1.500 kroner.

Inden du går i gang med at opgradere, skal du dog være klar over et par ting.

Som vi har gennemgået i denne artikel, findes der flere versioner af Microsofts styresystem, og de har forskellige ram-begrænsninger. Eksempelvis kan Windows 7 Home Basic maksimalt klare otte gigabyte, mens Home Premium håndterer op mod 16 gigabyte. 

Du kan få et overblik over det maksimale antal af ram i de forskellige versioner af Windows 7 her.

Når du har fundet ud af, hvor mange ram din version af Windows æder, skal du vide, hvilken type bundkort der sidder i din pc.

Gratis program som lille hjælper

Du behøver dog ikke at åbne din computer for at finde ud af det, men kan i stedet bruge det fremragende program CPU-Z.

Det er gratis og fortæller en masse detaljer om din pc, herunder hvilken type bundkort der er placeret i computeren. 

Nu skal du blot lægge turen forbi producentens hjemmeside for at se, hvor mange ram bundkortet kan håndtere - og hvilken type. 

Det er meget vigtigt, at der kun bruges ram, som er kompatible med maskinen, så hold lige skruetrækkeren lige i munden. 

Vores testmaskine er udstyret med Windows 7 Ultimate, og derfor kan den æde 192 gigabyte ram - i teorien.

For bundkortet har en begrænsning, og i dette tilfælde vil det lidt ældre bundkort Asus P6T SE ifølge producentens hjemmeside maksimalt kunne udnytte 24 gigabyte ram, og der er seks pladser til ramklodser. 

Herefter er det nemt at gå ind på Pricerunner.dk eller Edbpriser.dk i jagten på det bedste ram-tilbud. 

Vi ender med at smide seks ramklodser fra Kingston med hver fire gigabyte hukommelse i computeren - altså 24 gigabyte i alt. Dermed blev pc'en 'fyldt op'. 

De ekstra ram har især haft en positiv effekt på videoredigering og Photoshop, der kræver godt med hukommelse, hvis der arbejdes med tunge filer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere