Artikel top billede

Dell købt for 134 milliarder kroner

Dell er blevet solgt og afnoteres fra børsen.

Dell Computers sælger sig selv til selskabets stifter, Michael Dell, samt en gruppe private investorer, der blandt andre tæller Microsoft samt kapitalfonden Silver Lake.

Sælgerne er de investorer, der har investeret i Dell-aktien på børsen, hvor Dell har været noteret i 25 år.

Salgsprisen bliver 13,65 dollar per Dell-aktie. Det svarer til 75,22 kroner med dagens kurs og svarer til en merpris på 25 procent i forhold til aktiekursen umiddelbart før det kom frem, at parterne forhandlede om en overtagelse af selskabet.

Dog ligger tilbudsprisen noget under aktiekursen for et år siden. Dengang kostede en Dell-aktie 18,36 dollar.

Største afnotering

Med en købspris på 134 milliarder er der tale om den største afnotering af et børsnoteret it-selskab i nyere tid.

Kapitalfonden Silver Lake vil skyde kontanter ind i købet, mens Microsoft vil yde et lån på to milliarder dollar.

Michael Dell selv vil skyde hele sin ejerandel på 15,7 procent af Dell ind i det nye ejer-konglomerat.

For at finansiere resten af købssummen vil den kommende ejergruppe optage lån i en række af verdens største erhvervsbanker, som tæller Barclays, Credit Suisse, Bank of America og Royal Bank of Canada.

Skal accepteres

I henhold til amerikansk lovgivning indledes nu en periode på 45 dage, hvor Dell skal være modtagelig for tilbud fra andre interesserede købere.

Det vurderes dog, at der ikke findes nogen private investorer, der vil være interesserede i at komme med rivaliserende tilbud på det store selskab.

Det skyldes ikke mindst, at Michael Dell spiller en helt central rolle med sin ejerandel på 15,7 procent af selskabet.

"Denne handel åbner et spændende nyt kapitel for Dell, vores kunder og ansatte. Vi kan nu levere omgående værdi til aktionærerne, mens vi fortsætter vores rejse mod vores mål," lyder det fra Michael Dell.

Dell har i de seneste år arbejdet målrettet på at gøre sig fri af gamle dages afhængighed af pc-salget. Istedet arbejder selskabet på at udvide sin produktportefølje ganske voldsomt til også at omfatte forretningssystemer, services og mange andre ting, der er specielt målrette til erhvervslivets it-brug.

Det kan du læse mere om her.

Computerworld mødte sidste forår Michael Dell, da han besøgte Danmark. Du kan læse mere om mødet med den berømte it-iværksætter her.

Læs også:

Dells udfordring: At genføde sig selv som noget andet

Dell gør op med fortiden: Vil ned i kundernes forretning

Derfor overvejer Microsoft at købe stor del af Dell

 Så mange milliarder vil det koste at købe Dell

Dell sat til salg - forhandler med mulige nye ejere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere