Artikel top billede

Steam åbner spilbutik til Linux

Lanceringen fejres med store rabatter.

Softwarefirmaet Valve er nu klar med den færdige version af Linux-klienten til spilplatformen Steam. Indtil nu har der kun været få spil til Linux, men det bliver anderledes nu. Steam er den største spilbutik på nettet, og Valve satser stort på Linux.

Valve har betatestet Linux-klienten siden sidste år. I den nye Linux-butik er der nu adgang til næsten 60 spil, og åbningen fejres med store rabatter på op til 75 procent frem til den 21. februar.

Der er blandt andet spil som Serious Sam 3, Team Fortress 2, Half-Life, Counterstrike og Amnesia. Rabatterne gælder også for Windows- og Mac-versionerne af spillene.

Spillene kører under Ubuntu Linux, og Steam-klienten kan hentes gennem Ubuntu's Software Center.

Målet for Valve er, at softwaren skal køre lige så godt under Linux som under Windows. Indtil nu har det været nødvendigt at køre Wine eller Crossover for at anvende Steam og spillene på Linux, men det fungerer ikke fejlfrit med alle spil og går ud over ydelsen.

Det er Windows 8, der har fået Valve til at sætte turbo på sin Linux-portering. Valve-chef Gabe Newell har tidligere betegnet Windows 8 som "en katastrofe". Han er især kritisk overfor den nye Windows Store, som er en direkte konkurrent til Steam.

Samtidig udvikler Valve sin egen konsol, der også ventes at køre med Linux. Den nye Linux-butik bliver lanceret, samtidig med at firmaet har afskediget 30 medarbejdere - herunder den udvikler, der har skabt hardwaren til den nye konsol.

Linux-folk elsker spil

Valve har tidligere lovet, at man vil arbejde for, at det bliver så let som muligt at køre de 2.500 spil i Steam-butikken under open source-platformen.

Electronic Arts har allerede udgivet to gratis spil, som kan hentes i Ubuntu Software Center - Command & Conquer Tiberium Alliances og Lord of Ultima - og spil-platformen Desura har også en klient til Linux.

Der er også flere ældre Linux-porteringer af Windows-spil fra Loki Games og Linux Game Publishing, men det sidste kom helt tilbage i 2009.

De forskellige Humble Bundles - pakker med populære spil fra uafhængige udviklere, hvor kunden selv kan bestemme prisen - har dog solgt rigtig godt til Linux.

Det sidste Humble Bundle blev solgt 600.000 gange, og der kom 5,1 mio. dollar i kassen. Linux-brugere stod for 9,4 pct. af alle downloads, men 16 pct. af pengene kom fra Linux-folket.

Sælger også kontor-software

I september blev online-butikken Steam udvidet med muligheden for at købe kontor-programmer og anden software, som ikke er relateret til spil. Indtil videre er udvalget dog begrænset.

Valve har samtidig startet det såkaldte Project Greenlight, som især henvender sig til mindre og uafhængige udviklere. De kan indsende deres projekter og sætte dem til afstemning. Der har tidligere været klager over, at det er for svært for uafhængige udviklere at få deres projekter med i Steam-butikken.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere