Artikel top billede

Her er statens it-planer for 2013

Se hvor staten vil lægge it-kræfterne i det kommende år. Læs statens it-planer her.

Digitaliseringsstyrelsen har i dag publiceret sin resultatkontrakt.

Det betyder, at det nu er helt klart, hvilke områder Finansministeriets it-styrelse vil satse benhårdt på, når det kommer til digitaliseringen i det kommende års tid, hvor der er sat en kvart milliard kroner af til formålet hos Digitaliseringsstyrelsen.

"Sigtelinjen for resultatkontrakten er Digitaliseringsstyrelsens strategi frem mod 2015, som i væsentlig grad bygger på den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi," skriver styrelsen på sin hjemmeside med henvisning til den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi for 2011 frem til 2015. 

Udover den "gamle" fællesstrategi, så kører staten også sit eget ræs enkelte områder.

Mere selvbetjening på vej

En af Digitaliseringsstyrelsens helt store opgaver bliver i tråd med den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi at søsætte anden bølge af de obligatoriske selvbetjeningsløsninger til danskerne, efter første fase blev en realitet i december sidste år

I den forbindelse kan vi forvente, at der bliver fremsat lovforslag på yderligere 26 sagsområder, der skal gøres obligatoriske at anvende selvbetjening på fra 1. december 2013.

Det drejer sig blandt andet om valg af læge, kørekortansøgning og vielser.

Til sommer mødes staten og Kommunernes Landsforening (KL), og her sås frøene så til yderligere selvbetjeningsinitiativer i 2014, hvor blandt andet byggetilladelser og anmeldelse af byggearbejde er på tegnebrættet.

Læs mere om køreplanen for de obligatoriske selvbetjeningsløsninger her

Samtidig vil Digitaliseringsstyrelsen også i år markedsføre sin kommende digital post-kasse, der bliver obligatorisk at benytte for virksomheder. Virksomhedernes tvungne digitale post kan du læse mere om her

Velfærd i digitaliseringens navn

Digitaliseringsstyrelsen vil i år sammen med regionerne og kommunerne også arbejde hen i mod en decideret digitaliseringsreform, der formentlig vil blive offentliggjort til sommer.

"Det forventes blandt andet, at der indgås aftale om mindst tre konkrete digitale initiativer på velfærdsområderne med potentiale for national udbredelse og dokumenterede effektiviseringsgevinster," skriver Digitaliseringsstyrelsen i sit pressemateriale.

Her ligger den største udgift

Indtil videre er der ikke sat navn på de disse tre projekter, men Digitaliseringsstyrelsen har tidligere løftet lidt af sløret for det kommende reformarbejde over for Computeworld her. 

Omdrejningspunkterne i denne digitaliseringsreform bliver således, hvordan den danske velfærd kan digitaliseres på skole- og socialområdet samt ikke mindst hos sundhedsvæsenet, hvor eksempelvis telemedicin kan komme i spil med nationale udrulninger.

Dermed kommer Digitaliseringsstyrelsen til at bidrage væsentligt til regeringens målsætning om, at den offentlige sektor skal moderniseres for mindst fem milliarder kroner frem mod 2020, lyder det i rapporten.

Staten kigger i skyen

Helt konkret for staten vil Digitaliseringsstyrelsen udarbejde en it-strategi, der skal sætte fokus på statens it-ansvarsområder som sourcing, arkitektur, sikkerhed, genbrug af data og fælles komponenter.

Digitaliseringsstyrelsen oplyser, at det godt kan tænkes, at denne fokus på it-drift vil læne sig opad metoderne, som blev indført i 2010 med henblik på at stramme op på de statslige it-projekter.

For at ramme den rigtige strategi vil styrelsen i 2013 udarbejde et kommissorium, der skal sikre de mest optimale løsninger.

"Digitaliseringsstyrelsen igangsætter endvidere en indsats, der har til formål at optimere statens outsourcede it-drift," lyder det i pressematerialet.

Den største post på budgettet

Den suverænt største økonomiske post på Digitaliseringsstyrelsens årsbudget bliver arbejdet med at videreudvikle en fællesoffentlig it-infrastruktur.

"Ud over en ny statslig it-strategi vil der i 2013 blive arbejdet videre med grunddata, blandt andet via anskaffelse af en datafordeler, som er en forudsætning for effektiv distribution af data samt en analyse af mulighederne for en mere effektiv grundregistrering af personer," skriver Digitaliseringsstyrelsen.

Du kan læse mere om formålet med anskaffelse af datafordeleren her

Udover de store overskrifter med selvbetjening, velfærdsdigitalisering, statslig it-strategi og videreudvikling af den danske offentlige it-infrastruktur, har staten også nedfældet målsætninger på centrale projekter som NemID, Borger.dk og Nemlogin.

Her fremgår det blandt andet, at Digitaliseringsstyrelsen har til hensigt at indgå aftale med Nets om udviklingen af det mobile NemID i andet kvartal af 2013.

Du kan læse hele Digitaliseringsstyrelsens resultatkontrakt her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere