Artikel top billede

Sådan vil Huawei vinde danskernes smartphone-hjerter

Den kinesiske telegigant har planer om at fordoble smartphone-salget i Danmark i år. Men én stor udfordring ligger foran dem.

Læs også:
Huawei om hårde spion-anklager: Det er ren fantasi

Det er ikke ambitioner, det skorter på, hos den kinesiske mobil- og netværksproducent Huawei.

Selskabet er da også mødt talstærkt op på årets Mobile World Congress, hvor Computerworld fanger Huaweis nordiske kommunikationschef, Daniel Edlund.

"Vi solgte 32 millioner smartphones sidste år, og det tal skal fordobles i år. Vi vil naturligvis også gerne fordoble salget i Danmark," lyder det fra Daniel Edlund.

Tidligere har Huawei fortalt Computerworld, hvordan mobilsalget skal foregå i Danmark. Det kan du læse mere om her.

Går efter nye målgrupper

Mens det kinesiske selskab traditionelt har satset på mere low-end produkter til vækstmarkeder, er det nu også high-end kunderne, der skal vindes.

Til det formål har selskabet netop lanceret en portefølje af nye produkter, herunder en række smartphones til high-end segmentet med Android og Windows-styresystemer.

Kommunikationschef Daniel Edlund fra Danmark erkender dog, at kineserne har en stor udfordring foran sig på smartphone-markedet.

"I Danmark er den primære udfordring brandet, og vi ved, at vi må gøre mere for at bygge vores brand op. Mange danskere kender os fra vores dongles, men vi må gøre langt mere for at blive et af topmærkerne på smartphones i Danmark. Vi har et stykke arbejde foran os," siger han.

Kæmper med udfordringerne

I det hele taget har virksomheden været igennem en række kommunikative udfordringer på det seneste.

Sidste år måtte de forsvare sig mod mistanke om, hvorvidt deres rolle som netværksgigant og dermed med adgang til vigtigt infrastrukturer i blandt andet USA kunne forestilles at blive brugt til spionage.

Det skulle angiveligt være blevet udført til fordel for den kinesiske stat. Det fik blandt andet selskabet til at lægge kildekode frem.  

"Vi bliver nødt til at være mere åbne for at forklare vores virksomhed og modgå disse fordomme og beskyldninger," lyder det fra den nordiske kommunikationschef.

Han mener også, at billedet af, at selskabet nyder konkurrencefordele ved at have den kinesiske stat økonomisk i ryggen, er forfejlet.

"Det er ingen underdrivelse at sige, at det at være fra Kina og udfordre konkurrenter leder til nogle fordomme. Grunden til vores succes på netværksområdet er, at vi er gode og dygtige, og vi har ikke bedre eksportbetingelser end vores konkurrenter," lyder det fra Daniel Edlund.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere