Artikel top billede

Efter hårde anklager: Huawei lægger kildekoden frem

Den kinesiske netværksgigant Huawei vil dæmme op for frygten for spionage ved at lægge kildekode frem til skue.

Læs også:

Telia og TDC stoler fuldt ud på stærkt kritiseret it-firma

Router-firma efter anklager: Vi spionerer altså ikke på
dig

Advarsel: Pas på denne netværks-gigant

De alvorlige anklager mod Huawei, der tidligere er blevet lagt frem i både USA og i Australien, får nu netværksgiganten til at skride til en noget opsigtsvækkende handling.

Det kinesiske selskab har ifølge BBC tilbudt de australske myndigheder ubegrænset adgang til kildekoden i det netværksudstyr, Huawei producerer.

Det er frygten for og mistanken om, hvad den kinesiske mastodont kan overvåge og styre via sin massive tilstedeværelse i en infrastruktur, der startede hele sagen.

Både amerikanerne og australierne har blokeret for, at Huawei kan levere udstyr til landenes netværks-infrastruktur, hvilket Huawei mener er politisk motiveret.

Lægger kildekoden frem

I den seneste udviklingen i sagen er der dog en lille erkendelse fra selskabet.

"Hos Huawei har vi gjort et ringe job i forhold til at kommunikere om, hvem vi er, og det må vi tage ansvaret for," udtaler en John Lord, der star i spidsen for Huawei i Australien.

Derfor vil selskabet nu give myndighederne down under komplet og ubegrænset adgang til kildekoden og netværks-udstyret, så skeptikerne med egne øjne kan se, hvad der er inden i det kinesiske udstyr.

Ifølge BBC har Huawei allerede gjort noget tilsvarende i England, hvor myndighederne har haft adgang til at teste sikkerheden nærmere.

Her er anklagerne mod Huawei

Huawei arbejder med alt fra netværksteknologier og -services til cloud computing, IP-telefoni, tele-presence, smartphones og tablet-pc'er.

Selskabet leverer kritiske komponenter i den digitale infrastruktur, og det er det, der bekymrer blandt andre amerikanerne.

Som vi tidligere har skrevet, har blandt andet en rapport fra Pentagon antydet, at Huawei har tætte bånd til det kinesiske militær, ligesom der er blevet udtrykt frygt for, hvilken rolle et selskab som Huawei vil kunne spille ved eksempelvis en cyber-krig.

Den amerikanske rapport om Huawei

Tidligere på måneden udkom en rapport fra de amerikanske myndigheder om de kinesiske selskaber Huawei og ZTE. Den konkluderede blandt andet:

"US-regeringssystemer, specielt følsomme systemer, bør ikke inkludere udstyr fra Huawei eller ZTE, inklusiv komponenter. På samme måde skal kontrakt-leverandører - specielt dem, der arbejder med kritiske US-programmer - ekskludere udstyr fra ZTE eller Huawei i deres systemer."

Samtidig kan man i rapporten læse følgende anbefaling:

"Den private sektor i De Forenede Stater opfordres stærkt til at overveje langsigtede sikkerheds-risici i forhold til at handle udstyr eller services med enten ZTE eller Huawei."

"Amerikanske netværksoperatører og system-udviklere opfordres stærkt til at søge efter andre leverandører til deres projekter."

"Baseret på tilgængelige hemmelige og ikke hemmelige informationer kan man ikke stole på, at Huawei og ZTE er fri af indflydelse fra udenlandske stater, og derfor udgør de en sikkerheds-trussel mod USA og vores systemer."

Huawei svarede igen

Huawei svarede dog hurtigt igen på rapportens indhold:

"Vi havde håbet at kunne sikre, at undersøgelsen ville være fakta-baseret og objektiv i dens gennemgang af vores forretningsaktiviteter og den globale cyber-sikkerhed ... Men på trods af, at vi har gjort vores bedste, virker det som om, at komitéen har ønsket et forudbestemt udfald," lød det blandt andet fra Huawei.

Computerworld interviewede i den forbindelse både Huawei i Danmark og nogle af de danske teleselskaber, der anvender selskabets produkter - se kommentarerne her.

Læs også:

Telia og TDC stoler fuldt ud på stærkt kritiseret it-firma

Router-firma efter anklager: Vi spionerer altså ikke på
dig

Advarsel: Pas på denne netværks-gigant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere