Artikel top billede

Huawei: Nu skal danskerne købe vores smartphones

Netværksgiganten Huawei har store forventninger til salget af smartphones i Danmark, fortæller ny landechef. Se her, hvordan han vil nuppe kunder fra selskaber som Samsung og HTC.

Læs også:

Kinesisk tele-komet vil sælge smartphones til dig

Efter hårde anklager: Huawei lægger kildekoden frem

Du kender formentlig allerede Huawei for de små USB-modems, man kan koble sig til det mobile bredbånd med.

Nu vil det kinesiske selskab også få flere danskere til at købe dets Android- og Windows-smartphones.

Virksomheden, der har hovedkontor i Shenzhen, Kina, har omkring 110.000 ansatte og en omsætning på omkring 165 milliarder kroner.

Det har siden 1987 udviklet, produceret og solgt diverse netværksteknologier, men er nu også godt i gang med at etablere sig som smartphone-producent i vores del af verden. 

Det fortæller den nye landechef i Danmark, Xiao Binbing, da Computerworld møder ham på selskabets kontor i Kastrup.

"Vi ser en efterspørgsel på Huawei-telefoner på det danske markedet, og vores udvikling har været ganske god," siger Xiao Binbing.

Han har været landechef siden august og har tidligere ledet den svenske afdeling i fire år.

"Vi vil lancere flere og flere smartphones i Danmark," afslører han.

Det kunne eksempelvis være den den nye Ascend G600, der kører Android 4.0 og har en 1.2GHz dual-core prosessor og en skærm på 4,5 tommer. Huawei kommer også med en Windows Phone 8-smartphone. 

Sådan vil Huawei kapre kunder

Hvorfor tror du, at folk vil vælge en Huawei-smartphone i stedet for eksempelvis en Samsung eller HTC?

"For det første tror jeg, at det er produkternes ydeevne. For eksempel laver vi selv vores chipset i nogle af vores smartphones, så vi kan opnå en ret god performance i forhold til hastighed. Vi designer det selv, og det er der ikke så mange spillere i markedet, der kan gøre."

"Det andet er, at vi har leveret infrastruktur i mere end tyve år og derfor har nogle nøgle-kompetencer i forhold til at kunne lave telefoner af høj kvalitet."

"Samtidig kan vi virkelig forbedre audio- og video-kvaliteten. Vi har også skabt en del innovation inden for batteri-effektivitet i smartphones," lyder det fra Xiao Binbing.

Han tilføjer, at Huawei vil konkurrere på kvaliteten af telefonerne i ligeså høj grad som prisen.

Herhjemme sælges Huaweis telefoner i dag blandt andet hos Telia, Callme, Telmore, Elgiganten og en stribe andre forhandlere.

Så meget vækst venter Huawei Danmark

Huawei har grundlæggende tre forretningsområder. Der er netværksteknologierne, hvor teleoperatørerne er de store kunder. Herhjemme er kunderne både Telia, Telenor, TDC og 3 på forskellige områder.

Så er der er device-divisionen, der blandt andet producerer smartphones og modems.

Sidste år lancerede Huawei også en tredje division, enterprise, der blandt andet arbejder med cloud, datacentre og telepresence.

Huaweis globale omsætning fordeler sig i dag med 74 procent til netværksdelen, 22 procent til device-delen og fire procent til enterprise-delen.

Væksten finder imidlertid i høj grad sted på de sidste to forretningsområder, oplyser Huawei.

Her er forventingerne til Danmark

Xiao Binbing fortæller om de konkrete mål inden for device-delen for Huawei i Danmark:

"Vi fokuserer både på vores data-enheder og vores smartphones og sigter efter at etablere vores brand i markedet," siger han med henvisning til smartphone-delen, der er den nye, mens Huawei allerede er kendt for mobil-modems på det danske marked.

Landechefen vurderer, at salget i 2012 i Danmark vil blive øget med omkring 20 procent i forhold til 2011.

"En stor del af det skyldes vores devices. Vi ser, at der er en ret stor efterspørgsel på vores smartphones."

Stor afdeling i Sverige

Huawei har været til stedet i Europa siden år 2000, hvor selskabet åbnede et research-center i Stockholm, der i dag har 350 ansatte.

Den danske afdeling åbnede i 2007. Der er i dag 25 medarbejdere fordelt på København, Århus og Aalborg.

I 2011 oplevede selskabet en vækst på 26 procent i Europa. Det skyldes ikke mindst det massive fokus, der er på mobilt bredbånd i disse år.

Læs også:

Kinesisk tele-komet vil sælge smartphones til dig

Efter hårde anklager: Huawei lægger kildekoden frem




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere