Artikel top billede

Huawei: Nu skal danskerne købe vores smartphones

Netværksgiganten Huawei har store forventninger til salget af smartphones i Danmark, fortæller ny landechef. Se her, hvordan han vil nuppe kunder fra selskaber som Samsung og HTC.

Læs også:

Kinesisk tele-komet vil sælge smartphones til dig

Efter hårde anklager: Huawei lægger kildekoden frem

Du kender formentlig allerede Huawei for de små USB-modems, man kan koble sig til det mobile bredbånd med.

Nu vil det kinesiske selskab også få flere danskere til at købe dets Android- og Windows-smartphones.

Virksomheden, der har hovedkontor i Shenzhen, Kina, har omkring 110.000 ansatte og en omsætning på omkring 165 milliarder kroner.

Det har siden 1987 udviklet, produceret og solgt diverse netværksteknologier, men er nu også godt i gang med at etablere sig som smartphone-producent i vores del af verden. 

Det fortæller den nye landechef i Danmark, Xiao Binbing, da Computerworld møder ham på selskabets kontor i Kastrup.

"Vi ser en efterspørgsel på Huawei-telefoner på det danske markedet, og vores udvikling har været ganske god," siger Xiao Binbing.

Han har været landechef siden august og har tidligere ledet den svenske afdeling i fire år.

"Vi vil lancere flere og flere smartphones i Danmark," afslører han.

Det kunne eksempelvis være den den nye Ascend G600, der kører Android 4.0 og har en 1.2GHz dual-core prosessor og en skærm på 4,5 tommer. Huawei kommer også med en Windows Phone 8-smartphone. 

Sådan vil Huawei kapre kunder

Hvorfor tror du, at folk vil vælge en Huawei-smartphone i stedet for eksempelvis en Samsung eller HTC?

"For det første tror jeg, at det er produkternes ydeevne. For eksempel laver vi selv vores chipset i nogle af vores smartphones, så vi kan opnå en ret god performance i forhold til hastighed. Vi designer det selv, og det er der ikke så mange spillere i markedet, der kan gøre."

"Det andet er, at vi har leveret infrastruktur i mere end tyve år og derfor har nogle nøgle-kompetencer i forhold til at kunne lave telefoner af høj kvalitet."

"Samtidig kan vi virkelig forbedre audio- og video-kvaliteten. Vi har også skabt en del innovation inden for batteri-effektivitet i smartphones," lyder det fra Xiao Binbing.

Han tilføjer, at Huawei vil konkurrere på kvaliteten af telefonerne i ligeså høj grad som prisen.

Herhjemme sælges Huaweis telefoner i dag blandt andet hos Telia, Callme, Telmore, Elgiganten og en stribe andre forhandlere.

Så meget vækst venter Huawei Danmark

Huawei har grundlæggende tre forretningsområder. Der er netværksteknologierne, hvor teleoperatørerne er de store kunder. Herhjemme er kunderne både Telia, Telenor, TDC og 3 på forskellige områder.

Så er der er device-divisionen, der blandt andet producerer smartphones og modems.

Sidste år lancerede Huawei også en tredje division, enterprise, der blandt andet arbejder med cloud, datacentre og telepresence.

Huaweis globale omsætning fordeler sig i dag med 74 procent til netværksdelen, 22 procent til device-delen og fire procent til enterprise-delen.

Væksten finder imidlertid i høj grad sted på de sidste to forretningsområder, oplyser Huawei.

Her er forventingerne til Danmark

Xiao Binbing fortæller om de konkrete mål inden for device-delen for Huawei i Danmark:

"Vi fokuserer både på vores data-enheder og vores smartphones og sigter efter at etablere vores brand i markedet," siger han med henvisning til smartphone-delen, der er den nye, mens Huawei allerede er kendt for mobil-modems på det danske marked.

Landechefen vurderer, at salget i 2012 i Danmark vil blive øget med omkring 20 procent i forhold til 2011.

"En stor del af det skyldes vores devices. Vi ser, at der er en ret stor efterspørgsel på vores smartphones."

Stor afdeling i Sverige

Huawei har været til stedet i Europa siden år 2000, hvor selskabet åbnede et research-center i Stockholm, der i dag har 350 ansatte.

Den danske afdeling åbnede i 2007. Der er i dag 25 medarbejdere fordelt på København, Århus og Aalborg.

I 2011 oplevede selskabet en vækst på 26 procent i Europa. Det skyldes ikke mindst det massive fokus, der er på mobilt bredbånd i disse år.

Læs også:

Kinesisk tele-komet vil sælge smartphones til dig

Efter hårde anklager: Huawei lægger kildekoden frem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere