Artikel top billede

Lokal it-chef sætter teleboss på plads

Direktør for Teleindustrien Jakob Willer må trække udtalelse i land efter at have sået tvivl om mobildækning på et af landets sygehuse.

For nylig kunne man i en debat om bredbåndsdækning i landets yderområder høre, at det står yderst grelt til med mobildækningen på Vejle Sygehus.

Et problem, der ifølge Teleindustriens direktør Jakob Willer bunder i regioners manglende samarbejdsvilje med teleselskaberne.

"Hvorfor har vi eksempelvis ikke mobildækning fra Vejle Sygehus? Det har vi ikke, fordi det ikke er lykkedes at blive enige med sygehuset om, hvad det skal koste. Det var simpelthen for dyrt, så vi kom ikke derop," udtalte Jakob Willer fra Teleindustrien på høringen i Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter.

Computerworld har kontaktet Vejle Sygehus for at høre, hvordan det forholder sig med mobildækningen på sygehuset. 

Men her kan sygehusets IKT-chef Kenneth Seerup Jørgensen slet ikke nikke genkendende til Jakob Willers beskrivelse af situationen. Han oplyser, at der er master fra TDC, Telenor og 3 på sygehuset.

"Jeg er derfor noget forundret over, at Jakob Willer kan komme med sådan en udtalelse," skriver han i en mail til Computerworld og tilføjer:

"Det er helt korrekt, at der for et par år siden var en fornyet forhandling vedrørende mast på Vejle Sygehus. Den forhandling blev ikke til noget, idet vi ikke kunne finde en acceptabel aftale for begge parter."

"Vi er helt opmærksomme på, at vi på mange områder har et samfundsansvar, men vi forhandlede med en kommerciel part, der økonomisk skal optimere sin forretning. Vi ville "bare" gerne have en rimelig kompensation for de gener, som aftalen ville indebære," skriver Kenneth Seerup Jørgensen.

Er der mobildækning eller ej?

Med IKT-chefens oplysninger om, at der er mobildækning på sygehuset, tager Computerworld kontakt til Jakob Willer for at høre, hvordan hans udmelding på høringen hænger sammen med den faktiske situation. [/size]

Han indrømmer nu, at han måske var lidt for skarp på aftrækkeren.

"Jeg vil godt erkende, at mine ord var for skarpvinklede, hvis man fik indtryk af, at der ikke var nogen dækning på sygehuset. Men historien om, at det er en hindring for mobildækningen, at man ikke kunne blive enige, er stadig god nok," lyder det nu fra Jakob Willer.

"Der er tale om, at et mobilselskab er til stede på Vejle Sygehus med 2G teknologi. Selskabet ønskede at udbygge med 3G på sygehuset, men sygehuset krævede en meget stor prisstigning for denne udvidelse, og der kunne ikke opnås enighed. Det betød i praksis, at det pågældende selskab ikke udbyggede med mobilt bredbånd i området," forklarer Jakob Willer.

Det har indtil videre ikke været muligt at få svar fra nogen af parterne på, hvor langt de var fra hinanden prismæssigt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere