Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Mistanke: Microsoft kigger med i dine Skype-beskeder

Microsoft læser med i de beskeder, som du sender på Skype.

Hver gang du sender eller modtager en besked på Skype, kan det meget vel være, at du og modtageren ikke er de eneste, der læser med.

Flere teknologi-medier melder nemlig, at Microsoft meget vel kan kigge med over skulderen. Årsagen er angiveligt sikkerhedshensyn.

Ifølge teknologi-mediet Ars Technica samt sikkerhedsselskabet The H Security scanner Microsoft løbende indholdet i Skype-beskeder for at se, om de indeholder tegn på svindel.

Ifølge mediet er det uvist, hvordan Microsoft efterfølgende håndterer informationerne fra de pågældende scanninger. Det er således uvist, om Microsoft beholder informationerne, eller om de bliver slettet.

Anvender automatiske scanninger

"Skype anvender automatiske scanninger i beskederne for at identificere uønskede beskeder samt for at identificere website-adresser, der tidligere er blevet markedet som afsendere af spam, svindel eller phishing-links," meddeler Skype-talsmand James Blaney i en email til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Ifølge sikkerhedsselskabet H Security ser det imidlertid ud til, at Microsoft ikke rører ved HTTP-url'er, men scanner HTTPS-url'er, der typisk linker til sikre websites og ikke spam-sites.

Ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau rejser opdagelsen af scanningerne tvivl om privacy-niveauet i Skype.

Det er ikke godt for Microsoft, der i lang tid har kritiseret Google for at scanne indholdet i Gmail med henblik på at levere målrettede reklamer.

Sikkerhedsmanden Ashkan Soltani siger til Computerworlds nyhedsbureau, at det uklart, hvor præcist Microsoft scanner.

Det er således uvist, om selskabet scanner meddelelserne på Skype-klienten eller når de er undervejs.

"Det er en glidebane. Hvis Microsoft monitorerer URL'er i chatterne, hvad kan selskabet så ellers overvåge? Bliver dine chats optaget og gemt?," siger han.

Også det tyske sikkerhedsselskab Heise Security er nået frem til samme resultat. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Vi tester iMessage, Skype og Google Talk: Her er den bedste tjeneste




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere