Artikel top billede

Nets skal sænke gebyret: Nu bliver det (lidt) billigere at handle på nettet

Nederlag til Nets kan give store besparelser for den danske e-handel.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har i en ny afgørelse slået fast, at gebyret for dankortbetalinger på nettet skal nedsættes med 70 øre fra 1,90 kroner til 1,20 kroner.

Afgørelsen om gebyrnedsættelsen kommer efter, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen allerede i november 2012 afgjorde, at Nets der har monopol på dankortbetaling på nettet, har afkrævet for høje gebyr på betalingerne

Butikker: Vi bliver malket
Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH), der rejste sagen i 2010, har gennnem længere tid hævdet, at danske netbutikker er blevet malket af Nets, der har krævet højere gebyr ved internethandel end ved almindelige korttransaktioner i butikker.

Et synspunkt, som Nets ikke overraskende bestrider.

"Vi er uenige i dommen og har tænkt os at anke den. Dankortet er det klart billigste og mest effektive betalingsmiddel på nettet, og vi mener ikke, at man kan sammenligne prissætningerne ved onlinehandel med det politisk bestemte gebyr i de fysiske butikker," siger Søren Winge, pressechef i Nets, til ComON. 

Han henviser dermed til, at satserne for dankorttransaktioner i fysiske butikker holdes nede af den politisk bestemte dankort-aftale, der blandt andet betyder, at Nets kun må opkræve halvdelen af de nødvendige driftsomkostninger i gebyr.

Anker sagen

Nets har allerede anket den første afgørelse fra november 2012, og den bliver behandlet i ankenævnet mandag den 27. maj.

Taber dankortudbyderen Nets ankesagerne, oplyser Søren Winge, at Nets er forberedt på, at de nye satser kan træde i kraft allerede per 1. juli.

Selvom en gebyrnedsættelse på 70 øre per transaktion måske ikke umiddelbart lyder af meget, vil det ifølge FDIH alligevel kunne resultere i store besparelser for danske e-handelsbutikker og forbrugere.

FDIH hævder i en pressemeddelelse, at den nye afgørelse vil kunne spare den danske e-handel for 24 millioner kroner alene i år og 58 millioner næste år. Og på længere sigt vil gebyrnedsættelsen ifølge FDIH i 2020 have resulteret i besparelser på i alt en halv milliard kroner.

Læs også:

Netbutikker: Vi er malkekvæg for Nets

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere