Memory Card-rester reddet fra lukning

Det hedengangne Memory Card Technology, som amerikanske Dataram overtog resterne af, er sluppet af med den gæld og de husleje-forpligtelser, som udgjorde en trussel om konkurs. Ifølge direktøren er selskabet nu gearet til vækst.

Tiden som gældplaget og underskudsramt RAM-producent med konkurstruslen hængende over hovedet er foreløbig overstået for det tidligere Memory Card Technology (MCT) i Århus.

Selskabet, der blev overtaget af den amerikanske RAM-producent Dataram efter sin konkurs, er ifølge direktør Lars Marcher sluppet af med gældsposter og huslejekontrakter, der satte gang i konkursspekulationer.

- Der er ingen voldsom gæld længere i Danmark, og det er lykkedes os at komme ud af lejemålet, siger Lars Marcher fra sin plads i USA, hvor han også er driftsdirektør (COO) for hele Dataram-koncernen.

Det krakkede John Trolle-selskab i Danmark, som i dag går under navnet Dataram Aps, blev i 2001 købt af Dataram-koncernen, for 260 millioner kroner.

Blev et mareridt

Overtagelsen udviklede sig til et mareridt for den nye ejer, som frem til foråret sidste år nedskrev værdien af selskabet med 125 millioner kroner. Samtidig blev antallet af medarbejder decimeret fra cirka 130 til 20, og produktionen i Danmark lukket.

I selskabets seneste regnskab, der sluttede med udgangen af april sidste år, lød tabet på 173 millioner kroner, hvoraf langt hovedparten skyldtes fyringsomkostninger og nedskrevet goodwill.

Oven i kom kortfristede gældsposter på 43 millioner kroner og en kontrakt om at betale syv millioner kroner om året i husleje på de alt for store lokaler i Viby ved Århus frem til 2009.

I regnskabet forberedte ledelsen derfor dengang kreditorerne på, at der var overvejelser om konkurs.

- Det var meget vigtigt for os at finde en løsning på lejemålet, og i foråret kom vi ud af det med en check på små 10 millioner kroner. Gælden er taget over driften og egenkapitalen i koncernen, som har en god pengetank, siger Lars Marcher.

Tilbage på rette spor

Ifølge direktøren er det danske selskab tilbage på rette spor. Den danske forretning fungerer hovedsagelig som salgs- og support-kontor, hvor der også er færdigvarelager til de øvrige filialer i Europa. Omkring 80 til 90 procent af omsætningen hentes uden for Danmarks grænser.

Lars Marcher tør dog ikke love overskud på bundlinjen i år, da der, selv om broderparten er afviklet, stadig skal foretages nogle afskrivninger, som han ikke sætter nærmere beløb på.

- Men vi får overskud på driften og regner med en omsætning mellem 120 og 150 millioner kroner, siger Lars Marcher.

Sidste år lød omsætningen på 158 millioner kroner, og den falder ifølge direktøren, fordi forretningen med RAM til privatkunder er skåret helt væk både herhjemme og på verdensplan.

Virksomheder køber mere RAM

Dem manøvre er angiveligt lukrativ for Dataram-koncernen over hele linjen. Det børsnoterede amerikanske selskab er netop kommet med regnskab for tredje kvartal, hvor et underskud på knap fem millioner kroner fra perioden sidste år er vendt til et tilsvarende overskud i år.

- Meget af væksten kommer, fordi vi nu kun er i det lukrative high-end-marked, hvor stabilitet og sikkerhed er mere afgørende end prisen. Og nu, da virksomhederne igen begynder at bruge penge, er det grundlæggende ting som RAM, de starter med at opgradere, siger Lars Marcher.

Ifølge direktøren går det så godt, at selskabet har jobopslag ude på de fleste af sine markeder. Dog ikke i Danmark, hvor der er sælgere og supportere nok til at klare den lokale efterspørgsel.

- I Danmark har vi nu den struktur, vi gerne vil have, og er gearet til at kunne håndtere måske en tredobling i væksten på europæisk plan, siger Lars Marcher.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere