Artikel top billede

Her er det Microsoft-ansatte til Copenhagen Pride, den årlige københavnske parade for homo-, bi- og transseksuelle. Foto: Microsoft. (Foto: Microsoft)

Tech-giganter jubler over ny homo-dom

I Silicon Valley jubler nogle af verdens største virksomheder over en ny højsteretsdom, der sikrer retten til homoseksuelle-ægteskaber.

Der blev jublet i nogle af verdens største teknologivirksomheder, da USA's Højesteret i går, onsdag, slog fast, at folk i homoseksuelle ægteskaber har samme rettigheder som heteroseksuelle ægtefolk.

En sag der blandt andet har fået aktiv støtte fra Apple, der 
ellers normalt er kendt for sin meget tilbageholdende kommunikationsstil, og som normalt afholder sig fra at udtale sig om politiske spørgsmål.

Når Apple alligevel vælger at blande sig i denne sag, så skyldes det, at virksomheden ikke anser det for at være et normalt politisk spørgsmål.

Men ser det som et spørgsmål om fundamentale borgerrettigheder.  

"Apple støtter i høj grad ægteskabs-lighed og anser det for at være et borgerretsligt spørgsmål. Vi hylder Højesteretten for dens beslutning i dag," siger en talsmand fra Apple til techsiden All Things D.

Apple har længe støttet sagen, og tilbage i 2008 valgte virksomheden at donere 100.000 dollar til kampagnen mod lovforslaget proposition 8, der endte med at forbyde homoseksuelle ægteskaber i Californien. En lov der dog bliver tilbagerullet med gårsdagens afgørelse. 

Google.com fejrer med regnbuefarver

Det mest iøjnefaldende eksempel på støtten til homoseksuelle ægteskaber i Silicon Valley, finder vi sandsynligvis på Google.com, hvor en søgning på ord som "gay", "lesbian", "transgender" og "bisexual resultere i at et regnbueflag dukker op på siden.

Netop regnbueflaget er tæt forbundet med homobevægelsens kamp for lighed. En kamp som Google også tidligere officielt har støttet.

I forbindelsen med den californiske afstemning om lovforslaget proposition 8 i 2008, skrev Googles-stifter Sergey Brin på Googles officielle blog.

"Selvom vi respekterer de stærke holdninger til spørgsmålet, som findes på begge sider, så mener vi, at det i bund og grund er et spørgsmål om lighed. Vi håber, at de californiske vælgere vil stemme nej til Proposition 8. Vi bør ikke fjerne nogens grundlæggende ret, uanset deres seksualitet, til at gifte sig med den person de elsker," skrev Sergey Brin. 

"Vi bør ikke fjerne nogens grundlæggende ret til at gifte sig med den person de elsker."

Også hos HP, der med ved sin grundlæggelse i 1939, lagde grundstenen til Silicon Valley, var der glæde at spore over den amerikanske højesterets afgørelse. 

"HP har gennem mere end 30 års deltaget i "pride events", og vi arbejder hele tiden på at fastholde og styrke HP som en organisation, der sætter pris på alle medarbejdere, kunder og fællesskaber, " siger HP-talsmanden Michael Thacker til All Things D. 

Facebook: 'Ingen kommentar'
All Things D har også forsøgt at få en kommentar fra Facebook, der ikke ønskede at kommentere på sagen. Men sent onsdag aften dansk tid, skrev Facebooks stifter, Mark Zuckerberg, på sin personlige Facebook profil:

"Jeg er stolt af, at vores land flytter sig i den rigtige retning, og jeg er glad på vegne af mange af mine venner og deres familier."

Facebook har dog også tidligere erklæret sin støtte til kampen for ligestilling af homoseksuelle og heteroseksuelle par. 

Ifølge All Things D har Facebook ligesom blandt andet Apple længe givet partnerne til homoseksuelle ansatte de samme rettigheder til sygesikring, som heteroseksuelle partnere normalt har, selvom virksomhederne ikke har været forpligtiget til at gøre det.

Følg @wittorff på Twitter

Læs også:
Silicon Valley: Her bruger man en dag om ugen på sjove projekter

IBM er den bøsse-venligste arbejdsplads




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere