Flextronics til salg for en krone

De amerikanske ejere af lukningstruede Flextronics i Nordjylland har tilbudt den danske ledelse at købe selskabet for en krone. Ifølge administrerende direktør Peter Hinrup er det afgørende for selskabets overlevelse, at der fortsat er gevinst i jagten på investorer, som vil kaste penge i driften.

Producenten af mobiltelefoner Flextronics i Pandrup i Nordjylland, der kæmper for at undgå lukning, har fået et tilbud om at købe selskabet for en krone af sin amerikanske ejer.

Dermed bakker ejerne op om den danske ledelses forsøg på at redde selskabet, selv om moderselskabet har besluttet at flytte produktionen til lavtlønslande, skriver Politiken.

Beslutningen om flytning blev taget, da Siemens droppede sin produktionsaftale med det danske selskab, hvilket førte til fyring af 700 danske medarbejdere i januar.

Sikrer sig mod skattesmæk

Med administrerende direktør Peter Hinrup i spidsen forsøger den danske ledelse at samle investorer til fremtidig drift af virksomheden.

Han vil ikke kommentere direkte på Politikens oplysninger om den symbolske pris.

- Men det er klart, at hvis vi skulle købe bygninger og maskinparken til de værdier, det har kostet i sin tid, så holdt projektet ingen steder, kommenterer Peter Hinrup.

Flextronics har dog søgt om forhåndsgodkendelse af prisen fra skattemyndighederne for blandt andet at garantere, at den usædvanlige handel ikke giver uventede skatteregninger.

Peter Hinrup understreger dog, at det afgørende for selskabets overlevelse er, at han får held til at hente investorer ind, som vil lægge penge i selve driften.

- Vi er mere end noget andet ude at lede efter driftskapital, og vi skal have en egenkapital op at stå. Vi investerer i stor udstrækning på vores kunders vegne i produktionsudstyr, og det er edermame mig noget kostbart noget, siger han.

Direktøren har sat en frist, der hedder den 1. april, som ultimativ deadline for en knald eller fald i investor-jagten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere