Artikel top billede

Telepolitiker: Kommunerne skal stille skrappere fiberkrav

For at Danmark kan få et lynhurtigt internet på landsplan, må kommunerne må tage et større ansvar for langsigtede investeringer, mener it-politiker.

It- og teleordfører Pernille Vigsø Bagge fra SF takker for Computerworld-læsernes forslag til at skabe en bedre og mere nuanceret it-politisk debat, end det var tilfældet med et ganske fordomsfuldt blogindlæg for nyligt.

Pernille Vigsø Bagge forklarer, at læser-prioriteringerne går rigtig godt i spænd med hendes egne fokusområder.

"Jeg har selv styrkelse af it-undervisningen og fiber til hele landet som højeste prioriteter," forklarer hun til Computerworld.

Skal på fiber-banen

Med hensyn til fiber, så mener hun, at der snildt kan tages større ansvar ude i kommunerne.

"Det er uholdbart, at det er gravepriser, der forhindrer hurtigt internet i hele landet. Det er en omkostning, som skal ses som en meget langsigtet investering, som kommunerne skal tage på sig som opgave," opfordrer it-politikeren fra SF.

Hun peger også på, hvordan den udfordring skal løftes ude i kommunerne:

"I deres udbud kan kommunerne stille klare krav til udbyder, og det skal de gøre. Nu," opfordrer it-politikeren fra SF.

Pernille Vigsø Bagge tilføjer samtidigt, at hun vil arbejde for, at regeringen skal forpligte Kommunernes Landsforening (KL) på, at kommunerne har et ansvar for at stille krav til udbyderne.

Lærerne skal være mere it-skarpe

Udover at være it- og teleordfører for SF sidder Pernille Vigsø Bagge også som undervisningsordfører for det regeringsbærende parti.

Og på det områder mener hun, at der er en rigtig god sammenhæng med informationsteknologien.

"Lærere i grundskolen skal have et systematisk kompetenceløft i forhold til brugen af it i undervisningen. Det er der heldigvis også taget højde for i den nye folkeskolereform, hvor der både er afsat ressourcer til efteruddannelse og til it specifikt," udtaler Pernille Vigsø Bagge.

"Som både folkeskole- og it-ordfører kan jeg holde et vågent øje med, hvordan udviklingen går i folkeskolen - og det vil jeg gøre," fortsætter hun.

Hun tilføjer, at også andre steder i uddannelsessektoren skal it implementeres på højere niveau, end det sker i dag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere