"Er det mon med vilje, at computermænd ofte gør alt hvad de kan for at være så lidt attraktive som overhovedet muligt?" lød det blandt andet i blogindlægget fra den socialdemokratiske it-ordfører, som fortsætter i følgende spor:
"Jeg kunne aldrig drømme om at dømme folk på deres påklædning. For min skyld må man se ud, som man vil, og leve som man ønsker. Men som kvinde må jeg alligevel undres. Her sidder Danmarks fremtid bag skærmen iført tennissokker og gør dermed alt, hvad der overhovedet kan gøres, for at undgå kvindekontakt. Det undrer mig hvorfor," skriver Trine Bramsen i blogindlægget.
Det hele bliver rundet af med, at Trine Bramsen ser frem til forandringer på tøjfronten og på kommunikationskontoen - "og det gør mine single-veninder med hang til kloge og passionerede mænd også".
Trods it-ordførernes støddæmpende udsagn om ikke at dømme folk på deres påklædning har blogindlægget affødt heftig debat og hetz mod Trine Bramsen på Version 2, her på sitet og siden også på Facebook, hvor gruppen "It-professionelle imod Trine Bramsen" i skrivende stund har rundet 1.600 likes.
Sokkerne var dråben
Det er ikke første gang, at Trine Bramsen er ude i blæsevejr i it-medieverdenen.
Således har hun været i vridemøllen efter mindre heldige optrædener i forbindelse med sager om blandt andet overvågning af danskerne og tvangsudrulning af bredbånd til fjerne egne.
Men det var altså opfordringen til it-folkene om at klæde sig bedre og være mere veltalende, der var dråben for de it-professionelle, som siden er skummet over i vrede og irritation og oprettet diskussionsklubben mod Trine Bramsen på Facebook.
Læs også:
Galleri: Sådan klæder man sig på i it-branchen
It-ordføreren har siden på selvsamme sociale medie beklaget sit indlæg med, at det var skrevet med et glimt i øjet.
Oplever mange myter og fordomme
Men Trine Bramsen, hvad var egentlig hensigten med at skrive blogindlægget i første omgang?
"Jeg har længe forsøgt at starte debatten om, hvordan vi gør it-faget mere attraktivt for flere unge mennesker og får åbnet deres øjne for, hvad it-branchen egentlig går og laver. Ikke mindst fordi it-selskaberne har svært ved at tiltrække kvalificeret arbejdskraft."
"Jeg kommer jo selv fra en virksomhed (som seniorkonsulent hos Deloitte Business Consulting, red.) med mange it-uddannede medarbejdere, og i mit nuværende job som it-ordfører er jeg rundt og besøge mange it-firmaer, så jeg ved jo godt, hvor afgørende og vigtigt it-faget er for Danmarks fremtid."
"Samtidig oplever jeg også, at der er mange myter om it-faget og it-uddannelserne, og det er egentlig dem, som jeg har forsøgt at rejse debatten omkring."
Artiklen fortsætter på næste side...