Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Hjælp politikerne: Hvad er de største it-udfordringer i Danmark?

Afstemning: For nylig fik en it-politiker ørerne i maskinen, da hun forsøgte at sætte fokus på it-branchens nørde-image. Nu kan du hjælpe hende og kollegerne ved at stemme på, hvad politikerne egentlig bør fokusere på af it-udfordringer i Danmark.

De danske it-politikere er i årenes løb flere gange blevet skudt i skoene, at de er helt usynlige

Andre gange - som eksempelvis Socialdemokraternes Trine Bramsens nylige blogindlæg om it-nørder med hvide sokker i sandaler - får de folkevalgte kraftige hak i tuden, når de stikker den frem i forsøget på at skabe en debat om en afskrækkende nørd-kultur i den højtspecialiserede it-verden. 

Visse it-ordførere har dog formået at finde balancen mellem synlighed og saglighed.

De har derigennem skabt resultater og en karriere på at vide noget om det der informationsteknologi - eller blot interessere sig for emnet. 

Men at holde styr på alt fra cookies over åbne standarder til big data-muligheder i skyen med persondatadirektivet fra EU spøgende i baggrunden kan måske være sin sag for it-politikerne.

Især fordi de fleste af slagsen aldrig har beskæftiget sig indgående med it, inden de satte deres fødder på Christiansborg for første gang.

Klæd politikerne på
Derfor får du, kære Computerworld-læser, nu muligheden for at klæde de danske it-politikere på til at varetage deres lovgivende og debatskabende opgaver bedst muligt.

Helt simpelt beder vi dig stemme på den it-udfordring, som du mener er dén allervigtigste i Danmark lige nu og i de kommende år.

Derefter vil vi sende Top 10-listen til samtlige otte it-ordførere fra partierne i Folketinget som en hjælpende hånd, så de fremover kan holde sig i sporet og fokusere på reelle problemstillinger frem for farven på sokkerne i sandalerne.

Handler udfordringerne eksempelvis om at skabe bedre selvbetjeningsløsninger i det offentlige? Eller skal rammerne for it-køb og -salg udvides mere?

Har Trine Bramsen en pointe i, at it-branchens image trænger til en opstramning, eller skal politikerne hellere fokusere på at skabe verdens bedste it-undervisning i folkeskolen?

Du bestemmer - og hvis du savner et emne i nedenstående stemmeboks, eller ønsker at begrunde din stemme, så er du meget velkommen til at skrive dit forslag ind i kommentarfeltet under artiklen.Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.