Artikel top billede

Hjælp politikerne: Hvad er de største it-udfordringer i Danmark?

Afstemning: For nylig fik en it-politiker ørerne i maskinen, da hun forsøgte at sætte fokus på it-branchens nørde-image. Nu kan du hjælpe hende og kollegerne ved at stemme på, hvad politikerne egentlig bør fokusere på af it-udfordringer i Danmark.

De danske it-politikere er i årenes løb flere gange blevet skudt i skoene, at de er helt usynlige

Andre gange - som eksempelvis Socialdemokraternes Trine Bramsens nylige blogindlæg om it-nørder med hvide sokker i sandaler - får de folkevalgte kraftige hak i tuden, når de stikker den frem i forsøget på at skabe en debat om en afskrækkende nørd-kultur i den højtspecialiserede it-verden. 

Visse it-ordførere har dog formået at finde balancen mellem synlighed og saglighed.

De har derigennem skabt resultater og en karriere på at vide noget om det der informationsteknologi - eller blot interessere sig for emnet. 

Men at holde styr på alt fra cookies over åbne standarder til big data-muligheder i skyen med persondatadirektivet fra EU spøgende i baggrunden kan måske være sin sag for it-politikerne.

Især fordi de fleste af slagsen aldrig har beskæftiget sig indgående med it, inden de satte deres fødder på Christiansborg for første gang.

Klæd politikerne på

Derfor får du, kære Computerworld-læser, nu muligheden for at klæde de danske it-politikere på til at varetage deres lovgivende og debatskabende opgaver bedst muligt.

Helt simpelt beder vi dig stemme på den it-udfordring, som du mener er dén allervigtigste i Danmark lige nu og i de kommende år.

Derefter vil vi sende Top 10-listen til samtlige otte it-ordførere fra partierne i Folketinget som en hjælpende hånd, så de fremover kan holde sig i sporet og fokusere på reelle problemstillinger frem for farven på sokkerne i sandalerne.

Handler udfordringerne eksempelvis om at skabe bedre selvbetjeningsløsninger i det offentlige? Eller skal rammerne for it-køb og -salg udvides mere?

Har Trine Bramsen en pointe i, at it-branchens image trænger til en opstramning, eller skal politikerne hellere fokusere på at skabe verdens bedste it-undervisning i folkeskolen?

Du bestemmer - og hvis du savner et emne i nedenstående stemmeboks, eller ønsker at begrunde din stemme, så er du meget velkommen til at skrive dit forslag ind i kommentarfeltet under artiklen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere