Hjælp politikerne: Hvad er de største it-udfordringer i Danmark?

Afstemning: For nylig fik en it-politiker ørerne i maskinen, da hun forsøgte at sætte fokus på it-branchens nørde-image. Nu kan du hjælpe hende og kollegerne ved at stemme på, hvad politikerne egentlig bør fokusere på af it-udfordringer i Danmark.

De danske it-politikere er i årenes løb flere gange blevet skudt i skoene, at de er helt usynlige

Andre gange - som eksempelvis Socialdemokraternes Trine Bramsens nylige blogindlæg om it-nørder med hvide sokker i sandaler - får de folkevalgte kraftige hak i tuden, når de stikker den frem i forsøget på at skabe en debat om en afskrækkende nørd-kultur i den højtspecialiserede it-verden. 

Visse it-ordførere har dog formået at finde balancen mellem synlighed og saglighed.

De har derigennem skabt resultater og en karriere på at vide noget om det der informationsteknologi - eller blot interessere sig for emnet. 

Men at holde styr på alt fra cookies over åbne standarder til big data-muligheder i skyen med persondatadirektivet fra EU spøgende i baggrunden kan måske være sin sag for it-politikerne.

Især fordi de fleste af slagsen aldrig har beskæftiget sig indgående med it, inden de satte deres fødder på Christiansborg for første gang.

Klæd politikerne på
Derfor får du, kære Computerworld-læser, nu muligheden for at klæde de danske it-politikere på til at varetage deres lovgivende og debatskabende opgaver bedst muligt.

Helt simpelt beder vi dig stemme på den it-udfordring, som du mener er dén allervigtigste i Danmark lige nu og i de kommende år.

Derefter vil vi sende Top 10-listen til samtlige otte it-ordførere fra partierne i Folketinget som en hjælpende hånd, så de fremover kan holde sig i sporet og fokusere på reelle problemstillinger frem for farven på sokkerne i sandalerne.

Handler udfordringerne eksempelvis om at skabe bedre selvbetjeningsløsninger i det offentlige? Eller skal rammerne for it-køb og -salg udvides mere?

Har Trine Bramsen en pointe i, at it-branchens image trænger til en opstramning, eller skal politikerne hellere fokusere på at skabe verdens bedste it-undervisning i folkeskolen?

Du bestemmer - og hvis du savner et emne i nedenstående stemmeboks, eller ønsker at begrunde din stemme, så er du meget velkommen til at skrive dit forslag ind i kommentarfeltet under artiklen.Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Efter rokade i KMD's direktion: Her er selskabets nye ledelse
En række af KMD's direktører har fået nye hatte efter en ledelsesrokade. En ny profil er hentet ind udefra, en direktør stopper og en tredje bytter titel ud med en anden. Se selskabet nye ledelse her.
Computerworld
Statens Serum Institut har slettet alle sendte mails ved en fejl: "Det er dybt beklageligt"
Alle sendte mails fra Statens Seruminstitut og Sundhedsdatastyrelsen er blevet slettet, hvis de er sendt før 22. juli, oplyser de to myndigheder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.