Artikel top billede

(Foto: Tomeu Ozonas)

Nedtur: Så mange it-job forsvinder i de kommende år

1,5 million it-job risikerer at forsvinde fra vores del af verden i de kommende år. Se her, om dit job er i fare.

Selv om it generelt er et fornuftigt karrierevalg, der kan føre til mange spændende job, er offshoring af it-job til andre lande en af de udfordringer, mange it-folk vil mærke til i de kommende år.

Det ventes nemlig, at cirka 1,5 millioner it-job vil være forsvundet fra Nordamerika og Europa i 2017, skriver vores kolleger på Networkworld.

Det er analytikere fra The Hacket Group, der står bag opgørelsen, der tager udgangspunkt i udviklingen på jobmarkedet fra 2002 og frem til 2017.

I alt ventes det, at der vil forsvinde 1,2 millioner job på grund af en mere effektiv produktion, mens yderligere 950.000 job vil blive offshorede.

Til gengæld venter analytikerne så også, at der vil blive skabt omkring 620.000 nye it-job.

Det betyder, at omkring 1,5 millioner job vil være forsvundet. Det er omkring halvdelen af de it-job, der eksisterede i Nordamerika og Europa i 2002, skriver Networkworld.

Her er der gode muligheder for arbejde

Konkret er det blandt andet stillinger inden for applikations-vedligehold og -udvikling samt infrastruktursupport, der er hårdest ramt, skriver Networkworld.

Eric Dorr, der er analyseleder hos Hackett Group, mener ikke, at det er sandsynligt, at denne type job vender tilbage til vores del af verden, når de først er forsvundet.

Til gengæld er der masser af muligheder inden for områder som big data og data-analyser.

Computerworld har for nylig haft fokus på karrieremulighederne i it-branchen.

Du kan blandt andet læse vores artikel om de mest eftertragtede it-kompetencer her og få overblikket over de ledige it-job her.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Her er de it-jobs der ikke bliver besat

Her er de mest eftertragtede it-kompetencer lige nu

Få overblikket: Her er de ledige it-job




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere