Artikel top billede

(Foto: Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash)

Dansk it-kontrakt: Opsigelse koster halv milliard

Opsigelsen af en dansk banks it-kontakt og konvertering af data kan koste op imod en halv milliard kroner, vurderer økonom.

Det er ingen hemmelighed, at landets banker bruger mange millioner kroner på it. Men indimellem dukker også lettere opsigtsvækkende oplysninger op i medierne.

For i forbindelse med skriverier om et muligt salg af Vestjysk Bank har Børsen for nylig talt med Nordnets Investeringsøkonom, Per Hansen, der selv har en fortid i Jyske Bank.

Han vurderer, at it-kontrakter kan spille ind på prisen af banken.

For konvertering fra BEC, som Vestjysk Bank bruger, til Bankdata som en mulig køber kan meget vel koste et tre-cifret millionbeløb, vurderer han.

"Konvertering af data er en ikke ubetydelig knast i forhandlingerne. Jeg vil tro, det kan koste mellem 300 til 500 millioner kroner at opsige en dataaftale for en bank af Vestjysk Banks størrelse, og hvem skal betale den regning," spørger Per Hansen.

Og i går kunne Børsen så også kaste lidt lys over it-investeringer i en af landets nyeste banker, Coop Bank.

Ny bank lig it-investeringer

Her har Coop ifølge oplysninger i et aflagt regnskab foreløbig brugt 35 millioner kroner.

"Der har i første regnskabsperiode primært været afholdt etableringsomkostninger til infrastruktur, konsulentydelser samt it," hedder det således ifølge Børsen.

Banken er fortsat i gang med at rekruttere medarbejdere. I øvrigt har man indgået aftale med BEC omkring opbygningen af den nye bank.

For nylig meddelte indiske TATA, at den har indgået en kæmpe aftale med Norges DNB.

I den forbindelse udtalte en TATA-direktør, at nordiske banker i fremtiden kommer til at outsource endnu mere af deres it-drift.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere