Artikel top billede

Her er Apples nye iPads: Tyndere, hurtigere og med nyt navn

To nye iPads var dog langt fra den eneste nyhed.

I den nærmeste fremtid kommer der masser af nye produkter på hylderne i Apple-butikkerne rundt omkring i verden.

Det står klart efter aftenens Apple-præsentation i San Francisco.

Her præsenterede den californiske gadget-gigant en mindre byge af nye produkter.

Den største nyhed var uden tvivl de nye iPads, hvor den store iPad får et nyt design og et nyt navn. Den kommer nu til at hedde iPad Air.

Lillebroderen iPad Mini beholder det nuværende design, men til gengæld bliver den udstyret med en super-skarp retina-skærm på 2048 x 1536 pixels.

Det er samme opløsning som på den store iPad Air, men de mange pixels bliver klemt ind på en endnu mindre skærm, hvilket betyder, at den får en endnu højere pixel-tæthed end iPad Air.

iPad Air: Mindre og mere kraftfuld
Den nye iPad Air får som ventet et design, der gør den mindre og tyndere end den tidligere udgave.

Den bliver betydeligt tyndere. Den går fra 9,4 millimeter i tykkelsen til blot 7,5 millimeter. Den bliver ligeledes lettere og vejer blot et amerikansk pund, hvilket svarer til 469 gram. Ifølge Apple gør det den til den letteste tablet i denne størrelse.

Til gengæld bevæger den nye iPad Mini sig i den stikmodsatte retning. Ifølge Apples hjemmeside bliver den 0,3 millimeter tykkere og 23 gram tungere end den forrige generation af Minien. Det sker sandsynligvis for at gøre plads til et større batteri, så den nye retina-skærm ikke resulterer i dårligere batteritid.

Både iPad Air og iPad Mini bliver udstyret med den nye A7-processor, der også sidder i den nye iPhone 5s, hvilket gør den dobbelt så hurtig som den forrige udgave af iPad'en. 

Det er i øvrigt værd at bemærke, at hverken iPad Air eller iPad Mini bliver udstyret med fingeraftrykslæseren Touch ID, som vi blev præsenteret for med iPhone 5s.

Kommer til Danmark den 1. november

Den nye iPad Air bliver sat til salg i Danmark den 1. november til 3699 kroner, mens iPad Mini med retinaskærm kommer til at stige en anelse i pris. Minien bliver først tilgængelig i USA sidst i november - og dermed måske endnu senere i Danmark. 

Prisen på Minien stiger fra 2.599 kroner til 2.999 kroner, men til gengæld vil Apple dog fortsætte med at sælge både iPad 2 samt den første generation af iPad Mini.

Sidstnævnte bliver dermed den billigste iPad på markedet, og den kommer nu til at koste 2.299 kroner i Danmark.

Nye profesionelle Mac'er

Som ventet præsenterede Apple også en række nye Mac-computere. Sidste år lancerede Apple Macbook Pro-computeren i en version med retina-skærm. 

I dag blev Macbook Pro også opdateret med Intels nye Haswell-processorer, der både gør den hurtigere og forbedrer batteritiden.

De nye Macbook Pro'er får øget batteritiden fra 7 timer til 9 timer i 13-tommer-udgaven, mens 15-tommer-udgaven nu får en batteritid på 8 timer. 

Tyndere Macbook Pro

13-tommer-udgaven bliver desuden en anelse tyndere og en lille smule lettere. Før var den 1,9 centimeter tyk og vejede 1,62 kg, nu er målene 1,8 centimeter tyk samt 1,57 kg tung. 

Apple har også valgt at sætte prisen ned på de nye Macbook Pro'er. 15-tommer udgaven falder fra 16.999 kroner til 15.399 kroner, mens 13-tommer udgaven falder fra 11.699 kroner til 10.099 kroner. 

Herudover præsenterede Apple også den længe ventede nye Mac Pro. Altså Apples desktop-computer til den krævende professionelle bruger. Apple løftede allerede sløret for den tidligere på året, men der var det dog blot et smugkig. 

Fotografens våde drøm

Mac Pro'en understøtter blandt andet op til tre 4K-skærme på én gang og henvender sig sandsynligvis primært til professionelle fotografer samt folk, der beskæftiger sig med film og musik-redigering. Den billigste Mac Pro kommer til at koste 2.999 dollar i USA.

Den vil lande på butikshylderne til december. 

Sidst - men ikke mindst - er det værd at nævne, at Apple også havde en lang række nye software-nyheder.

Apple lancerede både nye udgaver af kontorpakken iWork, der består af programmerne Pages, Numbers og Keynote, samt den kreative app-pakke iLife, der består af de kreative apps iPhoto, iMovie og Garage Band.

Både iWork og iLife bliver nu gratis ved køb af en ny iOS-enhed eller Mac. 

Herudover offentligjorde Apple også, at det nye Mac-styresystem Mavericks kan downloades gratis allerede i dag. Du henter opdateringen i Mac App Store.

Læs også: 
Apple inviterer til ny lancering: På tirsdag kommer der nye iPads 

Her er alle de Apple-produkter, som vi stadigvæk venter på 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere