Artikel top billede

Foto: Robert Hendel

Her er alle de Apple-produkter, som vi stadigvæk venter på

Otte produkter som Apple muligvis har klar på affyringsrampen.

Røgen har knap nok lagt sig efter et par begivenhedsrige uger for Apple, før spekulationerne om nye Apple-produkter begynder at melde sig.

I sidste uge sendte Apple som bekendt to nye iPhones på markedet samtidig med, at virksomheden også præsenterede det helt nye styresystem, iOS 7.

Men det er alligevel ikke nok til at tilfredsstille de efterhånden skyhøje forventninger, der er til Apple.

"Hvor blev de nye iPads af? Og hvad med tv'et og iWachet," spørges der.

Derfor har vi taget et kig på Apples produkt-pipeline for at se, hvilke produkter der venter forude, og om nogle af dem kan indfri de høje forventninger.

I sagens natur ved vi ikke, hvordan Apples produkt-pipeline ser ud. Listen er derfor en subjektiv vurdering, og hvert eneste produkt er efterfulgt af en vurdering, hvor vi på en skala fra 1 til 10 bedømmer, hvor realistisk det er, at vi får det enkelte produkt at se.

I år venter vi på disse tre Apple-produkter

Efterår 2013

  • Ny og mindre iPad 
Det er efter alt at dømme blot et spørgsmål om tid, før vi får en ny og mindre iPad 5 at se. 

Allerede nu er der blevet lækket adskillige billeder, der angiveligt viser kabinettet til en iPad i et design, der er meget lig det, vi kender fra iPad Minien. 

Det vil sige, at den vil få en smallere ramme, blive en anelse tyndere og sandsynligvis også blive en smule lettere. 

Den vil efter alt at dømme blive præsenteret her i efteråret, og allerede nu går der rygter - dog endnu ikke fra nogen troværdige kilder - om, at det vil ske den 15. oktober. 

Ved samme lejlighed forventes det, at Apple vil præsentere en opdateret udgave af iPad Minien. Muligvis med retina-skærm. 

Vurdering:
Realisme: 9/10 

  • iPad Mini 2 med retina-skærm
Allerede efter lanceringen af iPad Mini sidste år spurgte folk: "Hvornår kommer den mon med retina-skærm?"  

Og svaret er: Det gør den formodentligt i år. 

Der er dog endnu ingen "smoking gun", der beviser det. Men nyhedsbureauet Bloomberg er et af de medier, der hævder, at den kommende iPad Mini 2 vil få en højtopløselig retina-skærm. 

Forventningerne til den kommende iPad er klar: Den skal have en retina-skærm, samtidig med at batteritid, vægt og pris ikke må stige. 

Men spørgsmålet er, om Apple kan præstere det, eller om virksomheden blivet tvunget til at gå på kompromis med en af de tre ting. 

Skærme med høj opløsning som Apples retina-skærm er batteritørstige. Det så vi eksempelvis, da Apple i foråret 2012 præsenterede den første iPad med retina-skærm. Her måtte Apple udstyre den med et batteri, der var betydeligt kraftigere, hvilket betød, at iPaden blev anelse tykkere og tungere end sin forgænger. 

Google og Asus er også med til at lægge pres på Apple, fordi deres nye Nexus 7-tablet har en fremragende retina-lignende skærm. Men ifølge Wall Street Journal har de også måttet indgå kompromiser. Ifølge avisen har den nye Nexus 7 blot en batteritid på seks timer, hvis den udregnes efter samme forskrifter, som Apple bruger. 

Vurdering:
Realisme: 8/10 

  • Macbook Pro med Haswell-processor
I sommer lancerede Apple en opdateret Macbook Air med Intels seneste processor, Haswell, mens Macbook Pro blev efterladt uberørt. 

Men en opdatering til Haswell er sandsynligvis lige om hjørnet, og vi forventer, at det vil komme til at ske i løbet af efteråret. Sandsynligvis i forbindelse med den kommende iPad-præsentation. 

Haswell-processoren ydeevne er nogenlunde på niveau med forgængeren, Ivy Bridge. Til gengæld er den betydeligt mere batteriøkonomisk, og Macbook Air gik fra en batteritid på 7 timer til 12 timer, da den blev opdateret til Haswell. 

Vurdering: 
Realisme: 9/10

Får vi et iWatch eller et iTv til næste år?

2014: 

  • Ny og tyndere Macbook Air

Til næste sommer vil Apple komme med en årlig opdatering af Macbook Air. 

Spørgsmålet er blot, hvor stor opdateringen bliver. 

Vil Apples letvægter-maskine kun blive opdateret med Intels nyeste processor, eller vil den få et nyt og formodentligt endnu tyndere design? 

Til den tid vil det nuværende design have knap fire år på bagen, hvilket betyder, at tiden nærmer sig for, hvornår Apple traditionelt giver sin bærbare et nyt design. 

Til sammenligning gik der knap fire år, fra Apple i 2008 introducerede den første "unibody-udgave" af Macbook Pro, til der sidste år kom et nyt Macbook Pro-design, mens den knap så succesfulde første version af Macbook Air blot fik lov at leve i to år.

Men det kan dog langfra afvises, at Apple alligevel vil forsøge at presse endnu et år ud af det yderst succesrige design.
 

Realisme: 6/10

  • iWatch
De første seriøse rygter om et smartwatch fra Apple dukkede op i februar, hvor både New York Times og Wall Street Journal rapporterede, at Apple arbejder på et intelligent armbåndsur.

Rygterne er siden taget til, og nyhedsbureauet Bloomberg skrev i marts, at iWatch sandsynligvis allerede vil blive præsenteret i 2013. 

Senest har Financial Times dog skrevet, at et iWatch formodentligt først vil se dagens lys i slutningen af 2014. Altså om et helt år. 

Der har tidligere været gættet på, at et iWatch ud over at fungere som en ekstra skærm til din iPhone også vil fungere som en fitness-tracker i stil med Jawbone Up eller FitBit. Men den funktion er nu allerede blevet en del af iPhone 5s, der takket være en ny sensor, som Apple har døbt M7, kan registrere dit aktivitetsniveau, mens telefonen ligger i lommen. 

Realisme: 6/10

  • En større iPhone
Mens de fleste smartphones har fået større og større skærme, har Apple stædigt holdt fast i en relativ lille skærm på 3,5 og 4 tommer.

Filosofien har ifølge Apple været, at det skulle være muligt at betjene sin telefon med en hånd, hvilket bliver mere besværligt, når skærmen bliver større end 4 tommer.

Men der bliver spekuleret i, at efterspørgslen efter smartphones med skærme på op mod 5 tommer er så stor, at Apple føler sig nødsaget til også at producere en iPhone i denne størrelse.

Apple-chefen Tim Cook har dog heller ikke afvist, at Apple i fremtiden vil producere en større iPhone, skriver Cnet. Ifølge Cook kræver det dog, at en sådan iPhone vil få en skærm af samme høje kvalitet som den nuværende 4 tommer skærm på de nyeste iPhones.

En udfordring for Apple bliver at undgå yderligere fragmentering af iOS-økosystemet. Apple ser uden tvivl helst, at apps til iPhone 5 og 5s/5c vil kunne køre problemfrit på en større iPhone. På samme måde som det er tilfældet med apps til den store iPad og iPad Mini.

Ud fra denne præmis gætter app-udvikleren og bloggeren Marco Arment på, at en ny større iPhone - som han selv har døbt iPhone Plus - vil få en skærm på 4,94 tommer og samtidig fastholde opløsningen fra iPhone 5 på 640 × 1136. Ulempen ved denne løsning er dog, at det vil give en lavere pixeltæthed end på iPhone 5. 

Realisme: 5/10.

2015:

  • Macbook Air med retina-skærm 
Der bliver desuden spekuleret i, om Macbook Air vil få en retina-skærm i stil med den, der allerede nu sidder på storebroderen, Macbook Pro. 

Der er næppe nogen tvivl om, at skærme med retina-opløsning vil blive standard med tiden, men retina-skærme er dyre og ikke mindst strømkrævende. Derfor vil en Air med retina-skærm alt andet lige kræve et større og tungere batteri eller resultere i ringere batteritid. 

Så hvis en retinaskærm kræver, at Apple skal gå på kompromis Macbook Airs batteritid, lave vægt og relativt lave pris, gætter vi på, at Apple hellere vil vente med at introducere en retina-skærm på Macbook Air. 

Som sagt mener vi, at det er næsten uundgåeligt, at der på et tidspunkt kommer en Macbook Air med retina-skærm. Spørgsmålet er blot hvornår. Det kan allerede blive i 2014, men vi gætter på, at det tidligst bliver i 2015, og måske går der endnu længere tid. 

Realisme: 5/10 

  • ITV - Apple-fjernsynet
Bliver Apples fjernsyn mon det mest omtalte Apple-produkt, som vi aldrig får at se? 

Der er i hvert fald næppe tvivl om, at Apple gerne vil producere et tv, men hvis Apple vil lave den type tv, som Tim Cook drømmer om, kræver det tilsyneladende, at virksomheden kan få en aftale i stand med kabelselskaberne. 

Men ifølge det amerikanske erhvervsmagasin Quartz tyder meget på, at tv-selskaberne ikke er interesseret i at indgå i et samarbejde med Apple, hvilket meget vel kan betyde, at tv-planerne ikke bliver til noget. 

Apple-analytiker Gene Munster, der dog ikke ligefrem har ry for at være pålidelig, har for nylig været ude og sige, at han tror, at Apple allerede i år vil præsentere et tv, der vil blive sat til salg i starten af 2014.

Her på redaktionen tror vi dog, at et Apple-tv har betydeligt længere udsigter. Kommer der et Apple-tv, gætter vi på, at det tidligst bliver i 2015. 

Realisme: 4/10

Læs også:
Her er efterårets næste 'hemmelige' lanceringer 

Vi glæder os sygt meget: Syv gadgets der kommer til at rocke i 2013

Drop de urealistiske forventninger: Her er hvad Apple vil præsentere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.