Artikel top billede

KMD-direktør: Sådan vil fyringerne ramme

Interview: KMD-ledelsen besluttede sig for at fyre otte procent af de ansatte i fredags. Se her, hvordan fyringerne kommer til at ramme KMD.

Interview: Afskedigelsen af omkring otte procent af KMD's samlede medarbejderstab kommer til at ramme bredt i hele organisationen.

Det fortæller KMD's administrerende direktør, Lars Monrad-Gylling, til Computerworld, efter at selskabet har besluttet at gennemføre en meget stor fyringsrunde, som du kan læse mere om her.

"Det her har en størrelse, der gør, at det kommer til at ramme i hele firmaet i bred forstand, hvor vi kommer til at kigge på hele organisationen. Det bliver en stramt styret proces, og vi kan ikke sige, at nogle jobfunktioner vil være mere udsat end andre," siger han til Computerworld.

Beslutning taget fredag

Selve beslutningen om at opsige 275 ansatte blev truffet på et bestyrelsesmøde i fredags, hvor selskabets bestyrelse med den tidligere SAP- og HP-topchef Leo Apotheker for bordenden besluttede sig for at sætte neddroslingen i gang.

"Men det er noget, der har været under opkog i nogle måneder, og ambitionen er, at vi er helt på plads, når november rinder ud," siger Lars Monrad-Gylling.

Besparelsen på de nedlagte stillinger vil summe op i et trecifret million-beløb, fortæller han. Det skal indgå i arbejdet med at lægge de fremadrettede budgetter.

Hvordan er I landet på lige 275 stillinger?

"Det er ikke baseret på nogen enkel formel eller eksakt videnskab, men på summen af indtryk. Det er jo et skøn."

Så det kan godt blive lidt højere eller lidt lavere?

"Njah, det bliver helt bestemt på det lag, som vi har lagt os fast på."

Læs også Computerworld-analyse: Derfor fyrer KMD trods enormt overskud.

Konkurrencepræget marked

Lars Monrad-Gylling begrunder beslutningen med, at KMD bevæger sig i et meget konkurrence-præget marked, hvor priserne er under pres.

KMD er blandt andet i færd med gentegning af en række store kontrakter, der ifølge direktøren typisk gentegnes på lavere prispunkter.

KMD's indtjening og omsætning steg i 2012 ganske markant (Læs mere om det her) Hvordan hænger det sammen med udmeldingen om et marked under pres?

"Dengang forventede vi også, at vi ville overgå til lavere vækst, og det er den situation, som vi står med nu, og som vi reagerer på nu. Det her er jo ikke baseret på en overraskelse, for vi har godt været klar over, at kontrakter som regel gentegnes på lavere prispunkter. Og det fører jo til, at toplinien også falder. Og det må vi tilpasse organisationen efter."

Sådan skal KMD lave det samme med færre folk

KMD blev i december sidste år overtaget af kapitalfonden Advent International. Skyldes tilpasningen kapitalfondskrav om større indtjening og en trimmet organisation?

"Nej, det kan jeg klart afvise. Vi var jo også ejet af en kapitalfond i forvejen og har haft den styreform i en årrække. Og det er ikke det, der gør det. Men man må som virksomhed forholde sig til det, når man befinder sig i et marked med lavere priser og tilpasse sine omkostninger.

En mand mindre i små afdelinger

Det er ifølge direktøren KMD's klare ambition, at hverken kunder eller partnere kommer til at mærke, at selskabet nu skiller sig af med omkring otte procent af medarbejderne.

"Der vil givetvis være ting, som vi vælger at drosle ned på, mens vi også skal have kigget på forskellige interne procedurer. Og i afdelinger med 12-15 mand må man eksempelvis overveje, om man kan udføre de samme opgaver med en mand mindre," siger han.

Direktøren fortæller, at det ikke er nogen særlig sjov tid at komme igennem. Men at det er nødvendigt for at ruste KMD til fremtiden.

"Det er jo drevet af, at vi gerne vil gøre tingene smartere, og vi er bestemt ikke den eneste virksomhed, der har pres på omkostningerne. Og her må vi forholde os til, om de passer," siger han.

Hvornår tror du, den næste store tilpasning kommer hos jer?

"Vi har ikke større tilpasninger på tegnebrættet, når denne er færdig, for så står vi stærkt på markedet igen. Men det er klart, at man ikke kan give længere garantier i et marked, der er så konkurrencepræget som det, vi arbejder i."

KMD gennemførte også i januar en stor fyringsrunde, hvor 100 stillinger blev nedlagt.

Det kan du læse mere om her: Fyringsrunde på vej i KMD - tre procent af de ansatte skal væk.

Læs også:

KMD vil fyre 275 ansatte

KMD's nye formand: Sådan vil jeg gribe opgaven an

KMD's nye top-duo: Her satser vi på enorm vækst i de kommende år

Skovler penge ind: Så guldrandet en forretning er KMD

[b]Fyringsrunde på vej i KMD - tre procent af de ansatte skal væk. [/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere