Artikel top billede

Kæmpe-hack: 150 millioner Adobe-brugere kan være stjålet

Kæmpe-hack af Adobes databaser kan få alvorlige konsekvenser for millioner af brugere - og for Photoshop, Acrobat og Reader.

Det store hack af Adobe tidligere på måneden, som du kan læse mere om her, viser sig at være langt værre end oprindeligt forventet.

Det viser sig nemlig nu, at mindst 38 millioner Adobe-brugere har fået stjålet deres adgangskoder og brugernavne.

Oprindeligt meddelte Adobe, at det drejede sig om brugernavne og passwords for 'et ukendt antal' brugere samt krypterede kort-data for 2,9 millioner Adobe-kunder.

Hertil kommer, at flere sikkerhedsselskaber med kendskab til hackningen mener, at hackerne også stjal kildekoden til Adobes flagskibs-produkter, Photoshop, Acrobat og Reader.

Adobe erkender, at i hvert fald noget af kildekoden til Photoshop er blevet stjålet.

Sikkerhedsfirmaerne frygter, at den stjålne kildekode kan blive springbræt for en helt ny generation af vira og malware, som hackerne kan bygge med udgangspunkt i den stjålne kildekode.

Op mod 150 millioner brugernavne

Det kan endda meget vel være, at tallet bliver større end 38 millioner ramte brugere.

I hvert fald indikerer et skærmdump fra AnonNews.org, at der er blevet stjålet en fil på 3,8GB, der indeholder mere end 150 millioner brugernavne og hashede passwords.

Også danske brugerkonti formodes ramt. Det kan du læse mere om her: Adobe: Danske brugerkonti formodes hacket.

Den pågældende fil er angiveligt dukket op på en server, der også rummer de øvrige stjålne Adobe-data. Du kan læse mere om den server, som hackerne har gemt oplysningerne på, her.

Ifølge Adobe er 38 millioner aktive brugere ramt af hackerne, mens selskabet meddeler, at de øvrige brugernavne og passwords efter alt at dømme indeholder mange inaktive brugernavne, test-konti og brugernavne med ugyldige passwords.

Derfor kunne det ske

Adobe efterforsker stadig det store hack.

Selskabet peger blandt andet på, at effekten af de stjålne brugeroplysninger kan blive forstærket af den udbredte tendens med at anvende samme brugernavn og password på mange forskellige konti og til mange forskellige tjenester.

Adobe meddeler, at selskabet allerede har nulstillet passwords for alle de ramte aktive brugere.

Læs også:

Ikke så smart: Her gemte hackere Adobes kildekode efter tyveri

Adobe: 2,9 millioner brugerkonti er lækket og kildekode er forsvundet

Adobe: Danske brugerkonti formodes hacket




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere