Artikel top billede

Web-butikken e-gear.dk dumper priserne på en lang række software-pakker. (Screendump fra www.e-gear.dk)

Dansk web-butik mistænkt for ulovlig import af software

Meget lave priser på Office-pakker og antivirus-programmer får flere softwareproducenter til at mistænke lille web-butik for ulovlig parallelimport og fup med licenser. Firmaet afviser beskyldningerne.

Hvad siger du til at spare mere end 30 procent på Microsofts Office-pakke eller en pakke antivirus-software fra Symantec eller F-Secure?

Sådan lyder tilbuddet fra den lille webbutik e-gear.dk.

Webbutikken sælger for eksempel lige nu Microsofts professionelle Office-pakke til 2.599 kroner. Det er 1.400 kroner under prisen i Microsofts egen webbutik. Lige så gode er priserne på en række antivirus-produkter fra Symantec, F-secure og AVG.

De gode tilbud har fået flere af software-producenternes danske afdelinger til at rynke panden.

Hos Symantec ønsker salgschef Jannick Andersen ikke at gætte på, hvordan e-gear.dk kan sælge sine varer så billigt, men han har bedt om hjælp hos sit amerikanske moderselskab til at undersøge, om de billige softwarelicenser hos e-gear.dk er lovlige.

"Vores juridiske afdeling i USA er i fuld sving med at finde ud af, hvad der foregår, og jeg ved, at F-Secure og Adobe har fuldstændig de samme problemer med e-gear.dk," siger Jannick Andersen til Computerworld.

Ifølge Computerworlds oplysninger har Symantec indtil videre fundet ud af, at e-gear.dk's softwarelicenser ikke er købt gennem officielle distributører. Men hvor licenserne så kommer fra, er indtil videre et mysterium.

"Vi har ingen kommentarer"

Et af problemerne med e-gear.dk's salg er ifølge Jannick Andersen, at kunderne ikke kan få dansk support på licenser, der ikke stammer fra den officielle danske salgskanal.

"Jeg er ikke jurist eller politibetjent. Men det er ikke licenser, man kan købe i en butik," siger Jannick Andersen. som understreger, at han ikke har noget imod konkurrencen fra e-gear.dk.

"Det er fint nok, at der er konkurrence, og det er også fint nok, at nogen dumper priserne. Det har jeg ingen problemer med. Men det er ikke i orden, at kunden ikke får det, de betaler for. Hele support-delen og de informationer, som samles ind fra andre kunder gennem for eksempel sociale medier, får kunden ingen gavn af," siger han.

Hos F-Secure har chefen for salget i Norden, Michael Dahl, også fået øje på e-gear.dk.

"De priser, der er på e-gears hjemmeside, finder man ikke andre steder i branchen. De har varer fra alle leverandører, og de priser, der sælges til, er så lave, at jeg ikke tror, at firmaer som Microsoft og Symantec nogensinde skulle finde på at sælge til de priser," siger Michael Dahl.

Ifølge Computerworlds oplysninger er softwaregiganten Microsoft også begyndt at kigge nærmere på, hvordan de meget billige udgaver af Office-pakken er endt hos e-gear.dk.

Microsofts chef for consumer-salg, Nana Bule, ønsker dog ikke at kommentere sagen.

"Vi har ingen kommentarer til den konkrete sag. I vores branche ser vi ofte cyberkriminalitet, og helt overordnet kan vi ikke kommentere på sager af eventuel kriminel karakter, da det kan skade en eventuel efterforskning og retsligt efterspil," lyder det kortfattet fra Nana Bule.

Læs forklaringen fra e-gear.dk: E-gears hemmelighed: Derfor kan vi sælge software så billigt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere